Binnen blijven

Het heeft zijn voordelen. Zo ben ik bijvoorbeeld weer begonnen met yoga. Het eerste half jaar van deze Corona periode ben ik de wekelijkse lessen blijven volgen via zoom. Maar daar had ik op een gegeven ogenblik schoon genoeg van. Ik moest elke keer mijn hele huis verbouwen om genoeg ruimte te creëren. Om dan vervolgens via mijn mobieltje de aanwijzingen van de leraar te volgen, want zoom lukte niet op mijn laptop of computer. En ondanks het feit dat yoga mij altijd heel goed deed en dat ook na een zoomles zo was, vond ik het toch maar een armetierig gebeuren zo in mijn eentje. Dus gestopt.

Maar deze week ben ik thuis weer begonnen. Als ik naar mijn keukentje loop kom ik langs mijn boekenkast, dat moeten dus duizenden keren per maand zijn. En opeens viel mijn oog op een boek, en dat was de Chakra-gids van Patricia Mercier, jarenlang niet eens geweten dat ik dat had. In boekhandel Himalaya gekocht, en die is al eeuwen weg uit de Warmoesstraat. Het is nu een kaaswinkel, maar dit terzijde.

Ik mediteerde wel elke dag, ook in de yoga-loze periode, en dat deed ik al een hele tijd met als focuspunten mijn chakra’s. Dus toen ik dat boek zag dacht ik: hé! In het boek stonden yoga-houdingen specifiek voor elke chakra, en dat werd dus het begin van deze yoga-periode thuis. Eigenlijk zijn de oefeningen bijna te moeilijk, maar in essentie lukt het wel. De houdingen worden op foto weergegeven door een elastieke dame van een jaar of 35, dus dat het allemaal niet zo goed lukt als bij haar is niet heel onbegrijpelijk.

Gisteren niet buiten geweest, en een hele dag yoga is ook niet te doen, dus dat werden deze fopto’s. Ik vraag me af of ik nog veel blogjes ga maken de eerste weken, want de stroom foto’s is een beetje opgedroogd. Maar dat denk ik al een een hele tijd en elke keer komt er wel wat naar boven drijven, al heb ik nu eerlijk gezegd geen idee meer wat voor foto’s ik zou moeten zetten, dus wie weet even een blogpauze.

Groet

rené