Bijzondere gast in mijn tuin

Afgelopen maandag was het niet echt weer om naar de tuin te gaan, maar ik had wat plantjes gekocht op de plantenmarkt op het Amstelveld en die wilde ik er meteen in zetten, dus toch gegaan. Net voordat het ging regenen kwamen er maar liefst twee kolibri-vlinders aan mijn pas tot bloei gekomen vlinderstruiken snoepen. Die zie ik maar hooguit één keer per jaar, als het hoogzomer is, en soms helemaal niet, dus ik wist niet hoe snel ik mijn camera moest pakken.

Ze waren moeilijk te fotograferen omdat het vrij donker was en die beestjes razendsnel. Van de 20 of zo die ik ervan maakte waren er maar een stuk of vier de moeite waard, de rest kon ik zo weggooien.

Maar omdat ik het zo bijzonder vond dacht ik wel meteen aan een blogje. Dus ik heb ook nog andere, wat “gewonere” dingen gefotografeerd, want een blogje met één of twee foto’s vind ik niks, het moet een serie zijn. Daarbij zat het uiteindelijk qua licht een beetje mee, want toen het een hele tijd geregend had brak aan het eind van de middag de zon door. En hoewel mijn tuin niet overloopt van kleuren kon ik daardoor toch nog wat aardige foto’s “erbij” maken. Het is momenteel echt een tropisch regenwoudje, dat is ook duidelijk aan de foto’s te zien.

Groetjes

rené

Vanaf de kist die achter mijn huisje staat over het dak van mijn huisje heen. Voor is mijn tuin, er achter het Vliegenbos.