Bijvangst

Spui.

Heel vaak passen foto’s niet in een blogje maar vind ik ze kennelijk toch te leuk/mooi om niet genomen te hebben. (Is dit Nederlands?)

Ik maak dus oneindig veel meer foto’s dan ik in mijn dagboek laat zien, en dat komt nu eigenlijk erg goed uit. Want ik ben totaal niet uithuizig de laatste tijd. Zelfs van de wekelijkse foto-safari met Jan hebben we afgezien. Minder goed weer en gewoon geen zin.

Dus hebben we gisteren bij mij thuis gekookt. Jan had een nieuw recept van de AH, echt een schot in de roos. Maar dat leverde geen foto’s op. Ik zie soms foto’s van gerechten die mensen gemaakt of besteld hebben op facebook langs komen, en daar scroll ik dan, net als bij kattenfoto’s (sorry Armin), zeer snel aan voorbij. Dus geen foto’s van Griekse Moussaka dames en heren, hoe smakelijk die ook was.

Maar ik kan dus ondanks mijn vrijwillige huisarrest toch wat foto’s laten zien, al betekent het wel dat het niet echt een DAGboek meer is, hoewel de oudste foto hooguit 2 weken oud is en de meesten jonger.

Misschien ga ik nog verder graven in de komende dagen. Misschien ook niet.

Verder probeer ik niet aan Weltschmerz ten onder te gaan. Oftewel: de juiste houding te vinden t.a.v. de ellende waarin de wereld terecht is gekomen. Dat probeer ik o.a. door me niet mee te laten slepen en me op andere zaken te richten.

Groet

rené

Oudeschans.
Raadhuisstraat.
Keizersgracht.
Keizersgracht.
Leegstand. Hartenstraat?
Rokin.
Rokin.
Oude Kerk vanaf de Oudeschans.
Op de Montelbaanstoren.
Oudezijds Achterburgwal.
Oudezijds Achterburgwal.