Bijna volle maan in Amsterdam

“Je mag wel op de boot gaan staan hoor”, zei een dame toen ik vanaf de wallekant van de Oudeschans bovenstaande foto had gemaakt. Ik had haar helemaal niet gezien, ze stond bij de deur van de kajuit. Nou graag, zei ik, en probeerde zo nog een andere vogel te fotograferen met de maan er achter, maar dat lukte niet. “Val er niet in hè” zei ze ook nog want ze zag mijn concentratie op die vogel in die boom en zo’n boot is maar smal, en als je het niet gewend bent…..Maar het ging goed, al bleek achteraf de foto vanaf de wallekant beter. Gerda heette ze en ze bleek me te kennen van mijn blog omdat ze daar regelmatig op kijkt. Dat besef ik nooit, maar veel mensen in de buurt kennen mij van de foto’s omdat ik altijd bij elk blog ook een facebook-bericht maak o.a. op de I-LOVE-NIEUWMARKTBUURT groep met een link naar desbetreffend blog.

Ik had eigenlijk een totaal ongeschikte camera bij me, het korrelige telecompactje dat eigenlijk alleen bij zonlicht goed is, maar het is de lichtste camera die ik heb en ik hou ook van comfort. Uiteindelijk bleek het fotograferen van de bijna volle maan en deeltjes van Amsterdam het thema te worden van de wandeling. Scherp zijn ze niet dus, maar daarentegen wel sfeervol.

Ik kwam ook nog couturier Armin van Zutphen tegen waar ik een foto van maakte die ik hem nog opstuur, maar ja, gemaakt dus met het korrelige compactje…..

Groetjes

rené

Oosterdok
Nikolaaskerk
Nikolaaskerk
En dit is dus Armin van Zutphen die net uit zijn studio in de bocht van de Zeedijk was gekomen. Ik stond daar om te proberen de leeuwenkop die op het hoekhuis hierachter staat samen met de maan te fotograferen, ook heel vaag op deze foto te zien links van de maan. Was blij dat ik uiteindelijk die plek vond, had er bewust naar gezocht. Eerst stond er een groepje toeristen, precies op de plaats waar ik moest zijn, dus daar ben ik heel dicht tegenaan gaan staan, en toen ze weg waren nog langer geprobeerd dat te fotograferen, maar het lukte niet met dit cameraatje. En net toen ik het op wilde geven kwam Armin aanlopen. Ik mocht deze foto plaatsen.
De Waag
Kloveniersburgwal
Idem
Idem
Idem
Idem
Idem
Idem
Idem
Bijna Thuis: Zwanenburgwal