Bijna lente in mijn tuin

Hoewel ik er steeds maar kort van geniet want ik zit de helft van de tijd in mijn tuinhuisje, al zie ik dan natuurlijk ook wat. Met deze temperaturen kan ik mijn hutje nog enigszins warm krijgen, al houd ik wel mijn jas aan. In “echte” winters lukt dat niet, of het duurt uren. Ik heb een gasje, brand standaard 8 kaarsen en tegenwoordig ook waxinelichtjes onder een bloempot. Dat had ik laatst gehoord en het werkt inderdaad enigszins. Ik had er nog eentje buiten staan die er wel aardig uitzag, het is die op tafel met die ribbels.

Er begint echt al het een en ander uit te lopen, behoorlijk vroeg vind ik. Ben altijd bang dat er dan onverwacht toch nog een strenge vorstperiode komt. Dat gebeurde een jaar of 10 geleden en toen ben ik aardig wat kwijtgeraakt. Door de vorige storm is wel een flinke tak van een vlinderstruik afgewaaid, ben benieuwd wat Dudley en Eunice voor schade aanrichten. Maar voor de rest tot nu toe dus geen rampen, al vond ik wel voor de tweede keer een dode rat. Ik zag alweer geen uiterlijke verschijnselen, zoals kattenbeten, die zijn dood konden verklaren, toch vreemd.

Ik ben ook veel in mijn huis in de stad bezig, zit echt in een periode met veel handarbeid, ouderwets genieten. Vandaar dat de foto’s er een beetje bij in schieten, hoewel ik al wel weer twee sessies voor d’OudeBinnenstad heb gehad deze week.

Groetjes

rené

Van alles en nog wat staat er nog of komt op.
Ontluikende Clematis.
Ik heb veel sneeuwklokjes-bolletjes van iemand gekregen, dit is de beste uitkomst.
Fotinia.
Deze Camelia heb ik al op facebook gezet: ik zag hem precies op Valentijnsdag voor het eerst, de struik staat een beetje verscholen, en het was er maar één. Alsof de tuin mij een liefdesbloem overhandigde. Ik wist werkelijk niet wat ik zag, totaal onverwacht.
Eén zwaluw maakt nog geen lente, maar geldt dat ook voor één katje??
Smakelijk eten. Ze komen al aanvliegen als ze mij zien, wetend dat ik iets voor ze ga ophangen.
Eindelijk mijn heggenmus weer eens kunnen fotograferen. Die pikt de afgevallen zaadjes van de grond omdat hij niet net als de mezen aan de gazen bakjes kan hangen om ze daar uit te pikken.
Hij wel.
Ben nog steeds ontzettend blij met mijn pergola-entree.