Beperkte actieradius?

Kano in de Groenburgwal.

We leven in een ongekende overgangstijd. Als je je daarvan bewust bent kom je steeds meer dingen tegen die je helpen begrip te krijgen voor de situatie waar we ons in bevinden. In mijn geval zijn dat bijvoorbeeld veel filmpjes op youtube die hun licht laten schijnen op het naderende aquarius tijdperk. Dat ik die ontdekte komt omdat ik jarenlang geïnteresseerd was in de Amerikaanse politiek, maar ook in spirituele leraren als Rupert Spira, Eckart Tolle, Adyashanti etc. En omdat ik steeds meer die filmpjes over Trump en de republikeinen met hun giftige gedrag, als toxisch ervaar en er dus steeds minder op klik, krijg ik vanwege de algoritmes steeds meer dingen voorgeschoteld van de tweede categorie.

Zo heb ik ook de verslagen ontdekt van mensen die een bijna-dood-ervaring hebben gehad, een Near Death Experience. Dat is echt prachtig, want hoewel er in hun verhalen verschillen zitten, wat ze allemáál beschrijven is de oneindige LIEFDE waar ze in terecht gekomen zijn. Het gevoel van thuis komen. En dat kan ik begrijpen want ik heb 25 jaar geleden ook zo’n liefdeslicht ervaring gehad. Die liefde was werkelijk van een onbeschrijflijke pracht en intensiteit.

Ik ben ook voor het eerst sinds ik met pensioen ben flink aan het lezen. Zo vond ik in mijn boekenkast een boek dat ik vergeten was, maar waar ik nu ontzettend veel aan heb: The Lost Teachings of Atlantis, een weerslag van de leringen van de orde van de Children of the Law of ONE. Kerngedachte: UNSELFISH LOVE en het bewust ervaren van UNIVERSAL CONSCIOUSNESS, i.t.t. de afgescheidenheid waar we als mensheid nog vooral mee te maken hebben.

Omdat het januari is, en ik ook nog eens zeer zwaar verkouden ben, is mijn fysieke actieradius momenteel tot een minimum beperkt. Maar uit bovenstaande kun je concluderen dat dat niet alleen consequenties heeft voor de aard van de foto’s die ik maak, maar ook voor de (zich verdiepende) bewustwording van het een en ander.

Eergisteren scheen eindelijk de zon en ben ik meteen naar buiten gegaan, als een koe in de lentewei. Ik wilde spiegelingen gaan fotograferen om fopto’s te maken. Heb er inderdaad heel wat gefotografeerd, alleen ze waren niet geschikt voor fopto’s.

Dat mocht de pret niet drukken, heerlijk door de buurt geslenterd en rondgekeken. Dus dit zijn allemaal foto’s uit de nabije omgeving.

Groetjes

rené

Zelfde kano.
Zuiderkerk.
Groenburgwal.
idem
Idem
Raamgracht dus.
Idem
Idem
Kloveniersburgwal.
Koestraat.
Oudezijdskolk.
Reiger voor de Oude Kerk
Idem
In auto op de Ooudezijds.
Ze zijn flink bezig op de Oudezijds Voorburgwal aan de vernieuwing van de kade.
Nikolaas gespiegeld in het water van de Oudezijdskolk
Heel veel kapotte plu’s gezien, ik zou er een hele garderobe van kunnen samenstellen.
Een intiem gesprek met de majoor.
Uiteindelijk kwam ik bij het station terecht en heb ik nog een rondje Oosterdok gepleegd.