Bangkok 2: straatniveau

Alle gemeentelijke beplanting wordt heel goed bijgehouden, regelmatig gesproeid bijvoorbeeld. Hier worden plantjes in de middenberm neergezet van de Silom Road, waar wij ons hotel hadden. Het minimumloon is zeer laag, dus er wordt niet beknibbeld op de hoeveelheid menskracht.

Dat vind ik het leukst om te fotograferen, de diversiteit van de stad. En ik heb geloof ik in de hele wereld niet zoveel verschillende sferen naast en door elkaar heen gezien als in Bangkok. Ik viel echt van de ene verbazing in de andere.

In dit blog heb ik dat proberen te vatten, maar er komen beslist nog meer van dit soort blogs omdat er zo ontzettend veel te zien was. Dat kan het effect hebben dat je als bezoeker hier denkt: nou weet ik het wel, allemaal Bangkok. Maar ik ga ze toch maken omdat ik het zelf zo vreselijk leuk vind om te doen.

Wat ook het geval is: ik heb zoveel foto’s dat ik besloot om gewoon vanaf het begin te beginnen en alles te laten zien wat ik de moeite waard vind. Dat betekent dat ik het overgrote deel van de foto’s zelf nog niet gezien heb. Maar omdat ik hierna een item ga doen over de rivier die door Bangkok stroomt heb ik wat doorgescrold en toen gezien dat ik mooiere straatfoto’s heb dan deze. Dat komt dus nog allemaal!!!!

Groetjes

rené

Die middenberm waar je die mensen die planten ziet neerzetten is onder de skytrain.
Je ziet heel veel afbeeldingen van olifanten, zo is bijvoorbeeld de olifantenbroek een begrip. Voor de somma van € 2.75 heb je zo’n ding, en die hebben we gekocht omdat je bijvoorbeeld op het terrein van het Palais Royal een lange broek MOET dragen, anders kom je er niet in.
Enorm veel gigantische reclameborden. Hier in Nederland vind ik dat verschrikkelijk, maar daar vond ik het ontzettend leuk.
Je zag veel vrachtwagens met spiegelende onderdelen en tierelantijnen, een beetje zoals ze die ook in Amerika hebben.
Airco is echt noodzakelijk. Toen wij er waren was het tussen de 28 (‘s-ochtends na afkoeling) en 34 graden.
Bouwplaatsen, ik ben er dol op. Dus ik kwam wel aan mijn trekken want er werd heel veel gebouwd.
Het stikte van dit soort handkarretjes waarmee ze van alles verkochten.
Het bleek de minaret van een moskee. Toen we er in wilden werd ons heel bits gevraagd of we moslim waren, nee dus, en we mochten er daarom niet in. Je mag wel in alle Buddhistische tempels, en dat hebben we in de vakantie veelvuldig gedaan.
Hindoetempel. Je mocht er wel in maar daar kwam het niet van.
Idem, te zien vanaf de straat.
Een van de sois, zijstraatjes, van de Silom Road. In soi4 zaten we elke avond, op het terras van de Balcony, een van de vele gay tenten in die straat.
Sfeerbeeld
Idem
Iets verderop in de straat, weer heel anders.
Kruispunt in de Silomstraat waar we verbleven.
Dit zag je ook in de Silomstraat en elders, enorme verschillen in rijkdom.
Deze Buddhistische minitempeltjes zag je overal, duizenden heb ik er gezien, ze staan ook soms op de gekste plaatsen.
Vond ik wel een leuke timing.zo
Die electriciteitskabels waren overal in dezelfde mate aanwezig. Hoe ze hier wijs uit konden was ons een raadsel.