Amsterdam: prachtige stad met prachtige mensen

Wat is het toch een voorrecht om in het steeds mooiere Amsterdam te wonen. Vooral nu de toeristen weer terug zijn bruist de stad. Soms wordt er door bewoners geklaagd over drukte, maar wanneer veel mensen zich in elkaars omgeving bevinden gebeurt er wel altijd wat. En als dan de zon schijnt, en corona weg lijkt te zijn, is dat meestal positief. Gisteren was dat zo, de stemming was opperbest.

Of is het je eigen stemming die je op het geheel projecteert? Dat zou ook nog best kunnen, ik was gisteren in elk geval in een geweldige bui. Zelfs zo dat ik geheel tegen de gewoonte in een heel aantal mensen vroeg of ik een foto van ze mocht maken, en ze zeiden allemaal ja. Als je jezelf goed voelt heb je ook meer zelfvertrouwen, en dat had ik gisteren.

Ik ben de buurt niet uit geweest, althans ‘s-middags. In de avond net buiten de buurt naar het Eurovision Songtravestival geweest, songfestival met travestieten. En dat was in de Spuistraat in Bitterzoet. Geweldig leuk om weer eens met echte CAMP geconfronteerd te worden. Ik had Jan meegevraagd terwijl ik eigenlijk dacht dat hij er waarschijnlijk niks aan zou vinden, want hij heeft niks met travestie. Maar hij vond het, net als ik, ontzettend leuk, echt een feestelijk avond gehad.

groetjes

rené

Voor de Waag
Brug Nieuwe Hoogstraat-Kloveniersburgwal
Nieuwmarkt
Nieuwmarkt
Nieuwmarkt
Oudezijds Voorburgwal
Dat kan toch niet goed gaan, dacht ik.
Ik knoopte een gesprek met haar aan en ze bleek Oekraïense. Ze woont in Londen en was gefrustreerd dat ze niet echt iets kon doen. Daarom schilder ik, zei ze, om het af en toe uit mijn hoofd proberen te zetten.
Toevallig de peddels in de Oekraïense kleuren??
Hij zal toch niet……..?
Ja hoor!!!!!! Het ging niet alleen ontzettend langzaam, hij kon ook nog eens niet in een rechte lijn varen. Ik hoorde iemand zeggen: Jezus wat een idioot.
Het zag er heel onveilig uit.
Gelukt, maar het was druk op het water.
Het liep goed af
Meneer mag ik uw prachtige snor fotograferen? Ik kan u helaas niet beroemd maken, daarvoor is mijn blog te klein. O, maar dat ben ik al, zei hij.
Mijn oude buurman Bruno en twee vriendinnen, zittend voor de Roode Laars op de Zeedijk.
Ik was blij dat ze voorbij waren, rakelings langs me heen, Geldersekade.
Nieuwmarkt. Ze gingen er speciaal voor staan toen ik vroeg of ik ze mocht fotograferen.