Amsterdam on the rocks

Kromboomssloot

Spiegelingen in ijs zien er toch weer anders uit dan spiegelingen in gesmolten ijs, water dus. Ik denk dat ze in antarctische gebieden inderdaad gesmolten ijs zeggen als ze water bedoelen, gewend als ze zijn aan de vrieskou. Maar je weet het nooit hè, wat die pinguïns tegen elkaar zeggen. Vermoedelijk hebben ze het niet vaak over spiegelingen. Hooguit be-spiegelingen, over wat ze de avond tevoren gegeten hebben aan overheerlijke vissies, en waar je die kan vinden.

Ik ben blij dat ik in een klimaat leef waar ijs bevroren water is en water geen gesmolten ijs, want hoewel ik in de winter geboren ben ben ik absoluut geen fan van dit jaargetijde. Integendeel, de zomer is mijn favoriete periode. Dat is gezien mijn astrologische blauwdruk ook erg begrijpelijk. Want ik mag dan wel in februari geboren zijn en dus waterman, in antarctische gebieden gesmolten-ijsman geheten, maar mijn ascendant is leeuw. En leeuwen brullen in juli-augustus zoals bekend. Dat doe ik dus ook.

Het ziet er naar uit dat we het dieptepunt van de winter wel gehad hebben. Nu nog 20 graden erbij en covid weg, dan kunnen we weer onbezorgd gaan brullen.

Groetjes

rené

Geldersekade

VANAF HIER OOSTERDOK, TOT NADER ORDER

Boot in ijs Oosterdok
OBA en Conservatorium
Nemo
Nikolaaskerk gespiegeld in het ijs van het Oosterdok.
Oosterdok

VANAF HIER ALLES OUDEZIJDS VOORBURGWAL.

Oudezijds Voorburgwal
De Oude Kerk
Idem
Oude Kerk en BMW
Nikolaaskerk.