Amsterdam Light Festival

Ik had deze mannen al eerder overdags gefotografeerd.

Op 2e kerstdag hebben Jan en ik een groot deel van de light-festival route gelopen. De hele Herengracht, beginnend aan de Amstel-kant, dus tegen de vaarroute van de light-festival-boten in, en daarna nog een stuk Oosterdok. Het was ongelooflijk druk, niet alleen omdat het 2e kerstdag was maar ook omdat het een dagje droog was.

Het thema was duidelijk: HET MOBIELTJE. Overal dezelfde mannetjes in de mobieltjes-houding. Staand in het water was natuurlijk het leukst, die had ik al een keer overdag gefotografeerd. Maar die op de kades waren natuurlijk een dankbaar object om fotografisch mee te spelen, en ook ik heb dat natuurlijk gedaan.

Interactief licht-festival dus, samen de duisternis overwinnen kwam bij me op. Maar ook: je niet door verslavingen laten beperken. Daar kan je een heel stuk over schrijven natuurlijk met als titel: waar is de wereld mee bezig. Maar dat doe ik niet, als je je idee daarover wil verdiepen kan ik bijvoorbeeld op youtube aanbevelen: “next soul level” van Alex Ferrari, of de uiteenzettingen van Eckhart Tolle, Rupert Spira of Alan Watts.

Groetjes

rené

Ziet er toch heel anders uit in het donker.
Houdt u mijn blikje even vast…?
Jan voelde met hem mee en troostte hem een beetje.
Ze hadden weinig contact met elkaar.
Ach neeeeee, VERSCHRIKKELIJK!!!!!!!
Niet echt een geweldig lichtobject vond ik.
Dit was een populair object, je kon tussen de figuren met hun mobieltjes gaan zitten en gefotografeerd worden, wat iedereen dus ook deed.
Als je er lang zat ging je op ze lijken.
Overal dezelfde mannetjes met hetzelfde mobieltje, het leek het echte leven wel.
Daar heb ik me vaak over verbaasd: nergens een toilet te bekkennen.
In een uitbouw-ruimte van het nieuwe booking gebouw hadden ze prachtige courgette-achtige objecten gemaakt die steeds van kleur wisselden.
idem
Scheepvaartmuseum dus.
Wertheimpark