Amsterdam Light Festival

Ik was gisteren aan het eind van de middag nog niet buiten geweest EN ik had geen zin om te koken. En hoewel mijn cognitieve vaardigheden in de loop der tijd aanzienlijk zijn afgenomen kan ik nog steeds 1 en 1 bij elkaar optellen, dus dat werd een gang naar het vegetarisch restaurant SPIRIT aan de kop van de Czaar Peterstraat.

En ik bedacht dat ik dan langs onderdelen van het Light Festival zou lopen, dus ik nam mijn camera mee. Ik begon op de Oudeschans en vervolgens langs het Oosterdok en Entrepotdok. Na het heerlijke eten ben ik met een omweg naar huis gelopen. Alleen bij Artis was een mooi object te zien, maar verder hield het niet over. De magere brug was weer eens met tl-buizen behangen, nou……..En verder was er aan de Amstel helemaal niks te zien. Naast het Waterlooplein nog die drijvende kramen, en dat was het dan. Een paar leuke dingetjes maar veel te ver uit elkaar om impact te hebben, om je een gevoel van “festival” te geven. Dat doen ze natuurlijk zo omdat ze een langere route voor die rondvaartboten moeten hebben, maar ik zou me bekocht voelen als ik daar mijn goeie geld aan had uitgegeven. Want het grootste deel van de tijd zit je in zo’n bootje en zie je niks.

Maar ik was buiten geweest en heb lekker gegeten en niet hoeven koken en afwassen.

Groet

René

PS: ik had me voorgenomen om echt alleen maar objecten van het Light Festival te fotograferen, maar bij de universiteit aan de Roetersstraat zag ik een mooie spiegeling en aan de Wibautstraat een torentje, dus dat heb ik even meegepikt.

Universiteit Roetersstraat
Wibautstraat
Magere brug
Naast het Waterlooplein.