Amsterdam in alle vroegte

Amstel met de torens van het Tuschinski.

Een dag of tien geleden scheen de zon al vroeg, was ik een keertje wakker toen dat gebeurde, en had ik zin om het ontwakende Amsterdam eens aan een fotografisch onderzoek te onderwerpen.

Ik heb daar al een blogje over gemaakt, maar een tweede misstaat niet want ik kwam met 600 foto’s thuis, dus keuze genoeg.

Die 600 foto’s waren trouwens wel voor een groot deel spiegelingen in de grachten, dat kun je namelijk nauwelijks timen, je moet gewoon doorknippen. En dan later 90% weggooien. Zo hield ik er al na een eerste schifting ongeveer 300 over.

Groet

rené

Op het Binnengasthuis-terrein worden de oude gebouwen gerenoveerd om er de Universiteitsbibliotheek in te vestigen. Die oude gebouwen bleken in slechtere staat dan ze gedacht hadden, dus het gaat waarschijnlijk langer duren en meer kosten. Vaak is nieuwbouw goedkoper, maar ik ben blij dat ze die oude gebouwen hernieuwen, dan hou je toch meer contact met de historie van de stad, het houdt de stad historischer zou je ook kunnen zeggen. Het lege gedeelte tot de muur was jarenlang in gebruik als parkeerplaats voor hotel de l’Europe, ik weet niet wat er nu voor in de plaats komt.
Rokin richting Vijzelstraat.
Rokin
Rokin
Binnengasthuisterrein
Idem
Idem
Oudezijds Achterburgwal
Idem
Oudezijds Voorburgwal
Idem
Idem
Idem
Idem
Oudezijds Achterburgwal