Amsterdam-Callantsoog

De eerste foto is van het stadion van AZ waar ze druk bezig zijn , er komt geloof ik een dak op. Je komt er langs als je naar Alkmaar rijdt, en bovendien stonden de stoplichten op rood dus ik had meer tijd dan gebruikelijk om te fotograferen vanuit de auto.

Afgelopen woensdag met de auto naar Bergen aan Zee geweest en vandaar met de auto naar het strand van Petten en het strand van Callantsoog waar we in de wind en de frissigheid een strandwandeling hebben gemaakt. Dit is een verslag tot de gemeentegrens van Callantsoog, de foto’s van daarna komen nog.

We gingen met de auto van Jan en die wil zelf rijden dus ik zit er altijd naast met de camera in de aanslag. Vanuit de auto fotograferen vind ik echt ontzettend leuk, niet alleen omdat je dan andere foto’s krijgt dan gebruikelijk, maar ook vanwege het timing-aspect. Je moet goed kunnen timen en dat heb ik door het veel te doen wel geleerd. Ik sta af en toe perplex hoe goed dat gaat.

Sommige foto’s neem ik alleen maar om te kijken of het lukt, terwijl ik weet dat ik de foto nooit zal gebruiken. Bijvoorbeeld als we met hoge snelheid een recht op de rijrichting staande dwarsweg naderen vind ik het leuk om die te nemen precies op het moment dat je daar in a split second helemaal doorheen kan kijken.

Foto 1 t/m 6 en dan foto 10 t/m 15 en de laatste, nummer 20, zijn vanuit de auto. Dat knippen onderweg heeft wel tot gevolg dat ik met bergen foto’s thuis kom natuurlijk, vandaar dat het altijd even duurt voordat ik er een blog over zet want het is wel een heel uitgezoek.

groetjes

René

Voor het eerst in de Corona tijd echt op een terras gezeten, aan het strand van Bergen aan Zee. Er was een looprichting uitgezet zodat je geen tegenliggers had, en de cheese-cake was overheerlijk.
In de verte zie je de Hoogovens.
Bergen aan Zee bij de parkeerplaats.
Foto 10: Bergen aan Zee vanuit de auto,
Koedijk.
Petten.
Ik heb er al eens een blog over gemaakt: de Hondsbosche Zeewering bij Petten is tot duinlandschap omgetoverd, het was eerst een asfaltdijk. Die kun je nog wel zien aan het begin, voor de rest is het echt een mooi landschap geworden.