Amsterdam-Brussel

Om 8.15 u. reden we uit Amsterdam weg.

Ik ben afgelopen weekend met Jan naar Charlerois geweest. De bedoeling was om daar oude, verwaarloosde, deprimerende straten te gaan fotograferen, we hadden namelijk gehoord dat die daar nog waren. Ik zei al tegen Jan dat het misschien het beste was als het ook zou regenen, vanwege de sfeer. Maar daar was hij het niet mee eens, dus dat gebeurde dan ook niet.

Een tweede reden was dat er nog oude verlaten industriële gebouwen te vinden zouden zijn, en daar zijn wij allebei dol op, Industrëel erfgoed noem ik dat altijd, ook wel “Oude Meuk”..

Nou, beide zaken hebben we gevonden. Het was werkelijk uniek wat we daar aantroffen, vooral de al half afgebroken overblijfselen van wat eens een bloeiende staalindustrie is geweest. Veel gebouwen waren al verdwenen, maar wat er nog aan oude meuk over was was om te watertanden. Jan zei dat zijn verwachtingen met enige honderden procenten waren overtroffen, en daar sloot ik me van harte bij aan.

Daar komen nog blogjes van, want ik kwam na bijna twee dagen in Amsterdam terug met 1200 foto’s, ja echt. Nou moet ik er eerlijkheidshalve bij zeggen dat ik een paar honderd foto’s vanuit de rijdende auto heb gemaakt en daar kan je er doorgaans 9 van de 10 van weggooien. Dit blog bestaat uit de auto-foto’s van het traject Amsterdam-Brussel, gereden via Breda en Antwerpen. Morgen komt er een blogje over Brussel en daarna pas de foto’s van Charleroi, en die zijn geweldig, als je van dat onderwerp houdt natuurlijk.

Groetjes

rené

Antwerpen.
Velodrome Antwerpen.