Amsterdam Amsterdam

Als ik niet weet wat ik moet doen weet ik wat ik moet doen: de stad inlopen.

Want dan zie je altijd nieuwe dingen, ook al zijn ze oud, je ziet ze nieuw.

En de mensen zijn allemaal vers.

Meestal kom ik wel iemand tegen die ik al kende, ook nu weer, en ook nu was dat weer “fris”.

Ik liep namelijk over de Brouwersgracht en kwam een soort hal voorbij waar ik naar binnen keek. Op een meter of tien aan het eind van die hal kwam een jongen aanlopen die ik onmiddellijk herkende, wat nogal bijzonder was want veel licht was er niet en de bewuste jongen had ik de laatste 20 jaar maar 1 keer gezien . En dat was een jaar of drie geleden toen ik hem op het station van Rotterdam zag toen hij naar een Thalys sprintte om naar Parijs te gaan, en hem dus niet sprak.

Ik bleef wachten totdat hij naar buiten was gekomen en zei: moet je niet naar Parijs? Hij snapte het niet maar herkende me wel en we zijn een eindje met elkaar opgelopen. Het contact eindigde een decennium of twee geleden een beetje abrupt na een vervelende ervaring, en door dat nu te benoemen was dat meteen opgelost voor mijn gevoel. Ik was op weg om heel ouderwets een glaasje wijn te gaan drinken op de Noordermarkt, dat deed ik vroeger vaak na mijn werk. Ik vroeg of hij mee ging maar hij was te moe want had net gedanst in zijn studio die hij samen met anderen huurde aan de Brouwersgracht.

Het verhaaltje hierboven gaat over gisterenavond rond 21.30 u., maar de foto’s zijn van gisterenmiddag toen ik ook al om dezelfde reden de stad in liep. Toen kwam ik trouwens niemand tegen maar bleken er twee bekenden duidelijk op twee foto’s te staan.

Groetjes

rené

De roltrappen naar de nieuwe onderwater-fietsenstalling.
De onttakelde fietsflat.
Van onder de spoorbrug.
Terwijl ik leuk een fotootje maakte onder die spoorbrug……..
Lag een dakloze daar te slapen…………
…..en gingen erboven een aantal mensen lekker naar Parijs……..
………met de Thalys!!!!!