Amsterdam 24 H: vanaf het dak van de Bijenkorf

Torentje van de Bijenkorf, links Magna Plaza en de Nieuwe kerk.

Gisteren was er een soort Amsterdam dag georganiseerd onder het motto: ONTDEK JE STAD. Overal banners met AMSTERDAM 24 H, de H van Hour alsof de bewoners Engelstalig zijn. Valt me nog mee dat ze niet overal DISCOVER YOUR CITY schreven.

Enfin, ik was door d’OudeBinnenstad gevraagd een aantal items te fotograferen want ze willen er 2 pagina’s aan wijden. Het eerste was een yogales op het dak van de Bijenkorf. Ik word weliswaar vaak om 7 uur wakker, en dan zet ik het blog dat ik een dag tevoren heb gemaakt, maar dan ga ik meteen weer naar bed en slaap ik tot een uur of half tien. Maar nu moest ik om 7 uur echt opstaan want ik werd om 8 uur bij de Bijenkorf verwacht, EN DAT VIEL NIET MEE!

Maar het was achteraf erg de moeite waard, al liep ik er de hele dag wel als een zombie bij want ik kan gewoon niet vroeg naar bed en heb wel 8 uur slaap nodig. Ik weet niet hoe de foto’s van de yogaklas geworden zijn, want ik ben begonnen met het uitzicht omdat ik daar dit blog van wilde maken. Die yoga-foto’s zet ik hier pas als d’OudeBinnenstad is uitgekomen, maar het uitzicht dus nu.

Een ander item was de Waag. Ik woon nu 23 jaar in de Nieuwmarktbuurt maar was nog nooit bovenin dat gebouw geweest, dus dat is eindelijk recht getrokken. Verder heb ik nog de Industriële Club op de Dam, W139 in de Warmoesstraat, de Chinese tempel op de Zeedijk en de instudering van het ABBA-lied Waterloo ter gelegenheid van de officiële heropening van het Waterlooplein (én 24 H Amsterdam) gefotografeerd. Er waren nog meer activiteiten maar op een gegeven ogenblik werd de drukte me teveel en ben ik naar mijn tuin gegaan. Ik had ook de indruk dat het niet alleen Amsterdammers waren die hun eigen stad aan het ontdekken waren. Bij het station (ik nam de metro) kon je over de hoofden lopen.

Groetjes

rené

PS: ik had een hele andere uitslag van het songfestival: 1 Australië, 2 Polen, 3 G.B., 4 Oekraïne, 5 Noorwegen, 6 Nederland, 7 Estland.

De Beurs aan Beursplein 5, daarachter een deel van de Beurs van Berlage en het C.S.
Links de Zuiderkerk en rechts de gebouwen aan de Amstel met de Rembrandttoren.
Magna Plaza en de Nieuwe kerk.
Groene gebouw aan het Damrak.
Idem, plus links de Beurs van Berlage en in de verte de overkant van het IJ.
Westertoren
Damrak
Paleis op de Dammet Magna Plaza er achter.
Dak parkeergarage Bijenk0rf