Altijd wat te zien

Halsbandparkieten hoek Raamgracht-Ververstraat.

Van alles en nog wat, gefotografeerd tijdens mijn laatste twee/drie wandelingetjes door de buurt. Ik heb alles door elkaar heen hier neergezet. Meestal plaats ik de foto’s in volgorde van nemen, dan kan je als je de buurt kent ook precies zien hoe ik gelopen heb. Maar daar had ik nu geen zin in, vooral ook omdat ze in drie verschillende mapjes zaten. En het waren andere routes, en ook al overlapten die elkaar af en toe: het zou een heel werk geworden zijn om er een logische “echte” route van te maken.

Ik ben trouwens al een paar weken bezig met iets waarvan ik altijd het idee had gehad dat ik daarmee mijn pensioentijd zou vullen maar waar het nooit van gekomen is: het lezen van boeken uit mijn boekenkast die ik nog niet gelezen heb en het herlezen van sommige boeken daarvan. Ze zijn allemaal min of meer esoterisch qua inhoud want daar was ik altijd alleen maar in geïnteresseerd. Ik kocht ze vaak bij De Slegte, maar ook bij de voormalige boekhandel Himalaya. Vaak alleen op de titel en de achterflap want veel kennis had ik er niet van. Nou, de kwaliteit blijkt erg wisselend, dat was natuurlijk wel te verwachten. De boeken die ik aan het herlezen ben vind ik vanzelfsprekend allemaal goed, want die ken ik en heb ik nu bewust uitgekozen. Ik merk dat ik het tegenwoordig beter snap dan vroeger. Zo ben ik bezig aan De Profeet van Khalil Gibran, en dat begrijp ik nu voor 95% en de achtergrond van waaruit het geschreven is voor 100%. Toch wel leuk om te merken dat je inzicht is verdiept in de loop der jaren.

Groetjes

rené

Oudezijds
Oudezijds
Zeedijk, het oudste homo-café Het Mandje: bloemen voor de pas overleden Orlando, foto met de gevouwen handen. 56 is hij geworden.
Warmoesstraat
Warmoesstraat, het huis waar Janny Ligthart woonde van 1950-1964.
Geldersekade, HENK
Zag ik liggen op de Oudezijds Voorburgwal bij café Het Wapen Van Texel. En pas de vijfde keer of zo dat ik hem zag snapte ik wat het was: een in de gracht terechtgekomen WIELKLEM!!! Zou iemand hem van zijn auto afgekregen hebben en in de plomp hebben gegooid?
Oudezijds Achterburgwal
Idem
Dam
Spiegeling in het monument voor Joodse verzetstrijders voor de Stopera
Weer een Dam-foto.
Ik weet niet of hij nou mooier is in kleur of in zwart-wit, ik neig naar het laatste. Dus maar allebei neergezet hier.
En nog een keer de Raamgracht-halsbandparkieten.