Alsof ik hem zelf gemaakt heb

De titel slaat op de bloem. Een hele tijd terug heb ik van de dame waarvan ik via facebook een camera ontving een hele zwik pompoenpitten gekregen. Ik heb ze meteen op mijn vensterbank in een bakje grond gezet en ze ontsproten allemaal. Die stuk of 20 plantjes heb ik vervolgens over 20 plastic bekertjes verdeeld om ze nog wat te laten doorgroeien in mijn woonkamer.

Op een gegeven ogenblik dacht ik dat het tijd werd ze ergens buiten te zetten. Daar ben ik toen mondjesmaat mee begonnen, eerst een paar in een bak op de achtergalerij en wat later in mijn tuin. Ze waren uiterst kwetsbaar, ze knakten heel makkelijk. Bij het overplanten was ik er zo een aantal kwijt, maar ook de plantjes die de verhuizing in eerste instantie overleefden gingen allemaal dood.

Dus nog wat langer gewacht met de overigen. Een week of 2 geleden heb ik er weer drie in een bak gezet en zowaar, die groeiden door. Een paar dagen geleden wilde ik een verschrompeld blad van een daarvan afhalen en knipte toen per ongeluk niet de stengel van dat blad door, maar de hoofdstengel. Ik moest echt bijna janken, had er een hele dag last van.

In mijn tuin had ik er 2 staan die het lijken te gaan doen, maar die staan heel ongunstig. Dus een dag of 5 geleden heb ik een wat zonniger plekje vrijgemaakt en er 2 neergezet. En die doen het!!!

Maar toen….

Ik had er nog een stuk of 5 op mijn vensterbank staan EN DAAR ZAG IK OPEENS EEN GELE BLOEM AAN ZITTEN!!!!!! Wow, en de andere 4 hadden bloemknoppen. Die heb ik eergisteren op die goede plaats in mijn tuin geplant en die doen het zo te zien. De foto boven is er een van, het zijn de bloemen die al op mijn vensterbank waren uitgekomen.

En, dames en heren, het lijkt wel of ik die bloemen zelf gemaakt heb. Behalve gras heb ik nog nooit wat gezaaid in al die tijd dat ik een tuin heb, en ik vind het een wonder dat het is gelukt. Nou maar hopen dat ze niet door de slakken opgegeten worden en dat er heel misschien een of twee flespompoenen uit gaan komen.

Groetjes

rené

PS: de rest van de foto’s zijn van mijn tuin gisteren en eergisteren genomen, ik doe momenteel niet veel anders dan daar te zijn en er te fotograferen. Beetje weinig energie.

Toen ik net een tuin had vond ik een boompje zo lelijk dat ik dat meteen op 1,5 meter heb afgezaagd. Maar er stonden indertijd zoveel bomen die ik er uit moest halen, het was namelijk een zwaar verwaarloosde tuin, dat ik daar verder niet meer naar omkeek en hij toch weer aan de zijkant doorgroeide. Een aantal jaren later zag ik er tot mijn verbijstering opeens 1 appeltje aan hangen, het bleek dus een appelboompje!!!! Toen ik dat wist heb ik hem gepamperd en het is echt een appelboom geworden. Op de plaats waar ik hem had afgezaagd was een gat ontstaan dat ik weer een paar jaar later heb afgedekt omdat er water in kwam en het al behoorlijk weggerot was. Toen ik er weer eens in keek zag ik dat het een oorwormennest was geworden. Deze week zag ik dat het afdekmateriaal, een stukje fietsbinnenband, niet meer het hele gat bedekte en heb er een groter stuk op getimmerd. Het bleek geen oorwormennest meer te zijn maar een pissebeddennest