Alphen a/d Rijn

Intrigerende beeldengroep die Arno ook nog nooit gezien had.

Arno woont in Alphen en ik ken hem al een aantal jaren via een andere vriend, Herman. Wij zijn samen al eens bij hem op bezoek geweest, in 2016, en omdat Arno verhuisd is in Alphen, en het sowieso wel weer eens leuk werd gevonden, kregen we afgelopen dinsdag weer een rondleiding door zijn geboortestad. Waar we de eerste keer vooral het centrum aandeden was dat nu een heel ander gedeelte dat we bekeken: we maakten een wandeling langs de Oude Rijn en om de Zeegerplas. Aan die plas lunchten we trouwens.

Het was een verrassing om te zien dat er langs de Oude Rijn zoveel mooie oude huizen stonden. Eentje ervan was het bijna paleis-achtige gebouw waar de dichter JC Bloem een groot gedeelte van zijn jeugd heeft doorgebracht. Het stond vroeger in Oudshoorn. Het gebouw is niet verplaatst, mocht je dat denken, maar Oudshoorn is opgeslokt door Alphen. De vader van JC Bloem was vroeger burgemeester van dat stadje, vandaar dat chique optrekje. Om de een of andere reden heb ik altijd gedacht dat JC Bloem een arme jeugd had gehad, misschien door zijn eenvoudige taalgebruik. Hij sprak mij altijd erg aan door zijn manier van verwoorden, was zelfs mijn favoriete dichter.

Gezellig middagje.

Ik heb trouwens een tijdje terug een fotoshoot met Arno gedaan in mijn demontabele studiootje dat ik tot mijn eigen verbazing nog maar twee keer heb gebruikt. Zie HIER.

Groetjes

rené

Dakpannen als muur.
DICHTER BIJ BLOEM staat er aan de bovenkant van dit bord.
Bloem.
Verhaaltje voor het voormalige huis van Bloem over de familie Bloem.
Het huis van de familie Bloem dus.
De ouders van Arno wonen hier vlakbij en ondanks wat gezondheidsproblemen kunnen ze hiernaartoe om af en toe een kop koffie te drinken langs de Oude Rijn.
Met de camera van Arno gemaakt door de ober: restaurant aan de Zeegerplas.
Dat had ik nog nooit gezien: een heel traject om skieën/skateboarden te leren zonder dat er een raceboot aan te pas komt.
In een spiegel bij een ander etablissement aan het water: SUNSET.