Allemaal beestjes in mijn tuin

Er zijn steeds meer insecten te zien in mijn tuin. Afgelopen zondag had ik daarvoor speciaal mijn macro-lens meegenomen, en zo kon ik de minuscuul kleine spinnetjes fotograferen die vanuit een vol spinnenweb, waar ze zich eerst bevonden, migreerden naar de rand van een afdakje om daar dicht naast elkaar een tijdje te bivakkeren. Helemáál haarscherp kreeg ik ze niet, daarvoor is mijn apparatuur niet geschikt genoeg, maar ik was er niet ontevreden over, tenslotte waren ze niet groter dan 2 millimeter.

Maar ook andere beestjes waren er te zien, zoals een kuifmees. Die had ik eerder nog nooit in mijn tuin waargenomen.

Groetjes

rené

Voor het eerst in al die jaren dat ik een tuin heb gezien: een kuifmees!
Dit is een jonge koolmees, je ziet het verschil met die kuifmees.
Heel veel padjes dit jaar in mijn tuin.
Geen luis om dood te knijpen.