AFBRAAK SINT JACOB

jac1Geachte heer/mevrouw

In het kader van het initiatief van de Koninklijke Bibliotheek (KB) 
om een selectie van Nederlandse websites te bewaren voor toekomstig
onderzoek, willen wij ook uw website archiveren en voor de lange 
termijn bewaren. Het gaat om de website en eventuele bijbehorende 
subdomeinen die toegankelijk zijn via de volgende URL(s):
https://www.dagboekvaneenfotogek.nl/

Ze zeiden er niet bij waarom. Toen ik het een vriend vertelde zei die dat hij dacht dat het was om de foto’s die ik van de stad maak. Met name om de veranderingen vast te leggen.

Zelf heb ik meer het idee dat het interessant zou kunnen zijn door mijn foto’s uit mijn raam die ik al vanaf dat ik hier woon maak: deze hele eeuw dus, vanaf 1999 om precies te zijn en vanaf 2005 op dit weblog. Maar toen ik iemand van het stadsarchief met dat idee in mijn achterhoofd had uitgenodigd op mijn overzichts-tentoonstelling in de Amstelkerk bleek hij dat onderwerp niet interessant genoeg te vinden.

Als iemand op één been staat is dat niet echt bijzonder, maar als iemand 3 weken op één been staat wel, dan kom je in het Guiness Book of Records. Dus misschien is het wel zoiets: ik doe het al heel erg lang, sinds 21 december 2005 om precies te zijn, en ook nog eens heel frequent.

Anyhow, hoewel ik dacht dat ik immuun was voor dat soort dingen vond ik het toch wel leuk.

Deze post gaat over het afbreken van het verzorgingshuis St. Jacob aan de Plantage Middenlaan. Ik was er al vaak langs gekomen op maandagavond als ik naar mijn koor ga en had steeds gedacht: morgen ga ik het fotograferen, om het vervolgens elke keer te vergeten. Maar gisteren zei mijn fotomaatje Jan dat hij het had gedaan, en toen dacht ik er weer aan en ben dezelfde middag gegaan. Met in mijn achterhoofd deze keer de KB.

Afbreken van verzorgingshuizen: een teken des tijds.

groetjes

rené

jac2

jac3

jac3b

jac4

jac5b

jac6

jac8

jac9

Het lijkt wel een dinosaurus:

jac10

jac10b

jac11v

jac12

jac13

jac14