Afbraak Light Festival ook een licht festival

Het eerste losse item van het perpetuum mobile: de lantaarnpaal.

Afgelopen zondag scheen de zon weer eens en ik besloot rechtstreeks vanuit mijn bed naar buiten te gaan om te fotograferen. Ik bedoel natuurlijk wel aangekleed, maar zonder gemediteerd, geoefend, geschoren, gedoucht en gegeten te hebben. Af en toe moet ik gewoon die ochtendrituelen doorbreken om niet het gevoel te krijgen dat ik in routines vastroest.

Ik pakte de fiets en was van plan de hele stad door te gaan rijden want het licht was prachtig en ik wilde zoveel mogelijk foto’s maken. Dat laatste lukte geweldig goed, ik kwam namelijk met ruim 400 foto’s thuis, maar het eerste pakte anders uit. Ik ben namelijk niet verder gekomen dan de Zwanenburgwal, op 50 meter van mijn huis, en later nog 50 meter erbij tot de Blauwbrug over de Amstel.

Ze waren namelijk het Lightfestival aan het afbreken op die vroege zondagochtend, en dat was werkelijk prachtig om te zien. Met tegenlicht combineerden de werkers ideaal met de tekening-achtige draadfiguren van het perpetuum mobile dat bij de Stopera hing. Je zal het geloven of niet, maar het is echt waar: ik heb daar twee volle uren staan fotograferen. Ik vond het zo geweldig, kon er niet genoeg van krijgen. Bovendien wilde ik de twee mannen in de hijsbak vlakbij de dansende figuren in het draadhuis in beeld krijgen, en aan dat huis begonnen ze pas op het allerlaatst toen ze de losse elementen daaromheen allemaal hadden weggehaald. Maar uiteindelijk is ook dát gelukt tot mijn grote genoegen. Het had ook niet kunnen lukken want dat perpetuum mobile bewoog uiteraard voortdurend en het had zomaar gekund dat de dansende figuren op het moment supreme achter de mannen verscholen waren geweest en ik die combi niet had kunnen maken. Ik heb ze trouwens mijn weblog-naam gegeven, ben benieuwd of ze dit zien.

Op het laatst kwam ik er pas achter dat ze ook het net voor de Stopera aan de Amstel aan het weghalen waren, het net lag al op een boot maar de mannen die daar in een hijsbak aan de ophangstaanders bezig waren heb ik nog kunnen fotograferen.

Groetjes

rené

Parkeerplaats voor de auto gezocht.
En gevonden.
Ook het blinderings-plasic voor de straatlantaarns, noodzakelijk voor het licht-object, werden weer verwijderd.
Bijna een tekening op zich.
Van de andere kant zag het er heel anders uit.
Hier heb ik dus eindeloos op gewacht.
Dit was het afbreken van het net voor de Stopera aan de Amstel.
Het net. Heel klein eigenlijk.