MOBIELTJE VERLOREN: EXTRA STRANDDAG

 

aim1Ik word nooit meer van internet gegooid sinds mijn nieuwe modem, maar vorige week zondag zat ik naar Nederland-Zweden te kijken en na het enige doelpunt in de verlenging gebeurde het toch, waarschijnlijk door overbelasting van de NPO-site. Maar niet getreurd: ik kan ook via mijn mobieltje kijken, dus dat wilde ik pakken (heb geen TV). Tot mijn grote schrik was die nergens te vinden. Voor het voetbal had ik opeens geen belangstelling meer.

Ik moest echt mijn best doen om kalm te blijven en mijn hele houding die ik in het leven inneem in stelling te brengen, wat betekent dat het toch niet helemaal geïnternaliseerd is bedacht ik later. Alhoewel dat ook niet schijnt te kúnnen, je blijft altijd je eigen karakter houden hoe je ook met “spiritualiteit” bezig bent. En ik ben niet zo stress-bestendig, dat schijn je dan altijd te houden, al gaat de paniek heel snel weg, dat dan weer wel.

Ik ben op de fiets gesprongen naar Jan, omdat ik hem niet kon bellen want ik heb geen vaste telefoon meer: ik dacht dat hij hem mogelijk per ongeluk mee naar huis had genomen. Toen ik aanbelde zei zijn vriend via de intercom dat hij terecht was en dat Jan juist in de lift zat onderweg naar mij. Ik dacht: om mij mijn mobieltje terug te geven, maar dat bleek een slagje anders te liggen.

Wat was het geval: hij had mij na ons fietstochtje nog even gebeld toen hij thuis was en toen een vreemde mevrouw aan de telefoon gekregen die in de trein zat bij Halfweg. Verloren in de trein dus. De volgende dag konden we hem ophalen in Santpoort-Zuid: Jan heeft me er met zijn auto naar toe gebracht. Het bleek een huis te zijn waar ik tientallen keren langs ben gekomen, om de hoek bij een groot pand van de Rozenkruisers waar ik vroeger vaak kwam. Ik heb een bedankbriefje gemaakt en daar € 30,- in gedaan. Opluchting.

Nu moet ik toch eindelijk eens een hoesje kopen voor dat ding, want hij is zo glad dat ik hem regelmatig naast de stoel vind waar ik op zit. Ook zo’n leuk verwaarloos-dingetje dat ik maar eens aan moet pakken.

Omdat we dicht bij IJmuiden waren en ik dat van tevoren had bedacht zijn we daar naar het strand geweest. En dat was heeeeeeerlijk. Had ik echt niet willen missen.

Groet

René

aim2

Hier zaten we dus en we moesten er weer langs op de terugweg naar de parkeerplaats. Een tientje voor een paar uurtjes, we gaan de volgende keer met de bus:

aim2b

 

aim3

 

aim5

Duim van Jan bijna bij het deels zichtbare reuzenrad in Zandvoort:

aim6

 

aim7

 

aim8

 

aim10

 

aim9

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

Één reactie op MOBIELTJE VERLOREN: EXTRA STRANDDAG

  1. sjen miermans schreef:

    Wat een mooie wereld toch, dat je verloren telefoon zo goed terecht komt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *