DE STAND VAN ZAKEN IN MIJN TUIN

 

tuu1aDe strijd met de Japanse duizendknoop in mijn tuin gaat door, maar ik heb het gevoel dat ik hem toch aan het winnen ben. Elke drie dagen haal ik er een stuk of 50 nieuwe uit, maar vandaag waren dat er, na 2 dagen weliswaar, maar 12. En ze zijn dunner. Met het zevenblad is het ook gelukt, dat duurde drie jaar.

Japanse duizendknoop is een enorme exotische woekeraar die wortelstelsels tot drie meter diep maakt en in een aantal landen verboden is. De gemeente Amsterdam heeft voor de bestrijding ervan 8 miljoen euro uitgetrokken. Ik vind dat ik daar wel een tonnetje van verdien eigenlijk. In Londen kan je je huis niet verkopen als je dat spul in je tuin hebt want het tast ook fundamenten aan.

Toen ik met de eerste bezig was zag ik een gat in mijn huisje, daar is de onderkant n.l. totaal van verrot. Dus dat moest eerst, vond ik. Ik wilde dus een plank uit mijn grote kist achter het huisje halen maar daar kon ik bijna niet komen omdat het dichtgegroeid was. Dus dat moest eerst weggehaald worden. En wat altijd gebeurt als je gaat snoeien: het houdt nooit op. Op een gegeven ogenblik stond ik op mijn dak enorme hoeveelheden woekerende klimplant weg te halen, zeker een uur met opruimen bezig geweest toen ik alles naar beneden had gegooid, het was een enorme puinhoop.

Na dan toch nog de duizendknoop er weer uitgehaald te hebben en het gras gemaaid had ik geen puf meer voor dat gat, dus daar heb ik even wat stenen tegenaan gelegd. Gisteren, een dag later dus, daar een plankje tegenaan getimmerd en dat groen geverfd want ik had niet meer het bruin van mijn huisje. Maar ik zag wel dat ik toch niet al te lang met de primitieve renovatie moet wachten, want het is een puinhoop. Toch kan ik erg genieten van dit soort tijdelijke oplossingen. Het leven IS tijdelijk, dus …..

Verder is mijn tuin wild wild wild, maar heeft hij wel hier en daar kleur, zie foto’s, en de vogels vinden hem fantastisch. Alle foto’s in eigen tuin genomen uiteraard.

groet

rené

tuu1

Brandende liefde:

at2

 

at3

ROZE vlinderstruik:

at4

PAARSE vlinderstruik. Hoewel in volle bloei trekt die opvallend minder vlinders dan andere jaren:

at6

Hortensia:

at18

Het is een fantastisch rozenjaar:

at8

 

at9

 

at10

 

at11

 

at12

Hier ben ik heeeel blij mee. Ik had er vorig jaar een paar uit een bouwplaats gehaald, maar ze deden het niet. Toch laten staan, en ziehier dit jaar zijn ze er in volle glorie. Heb het jaren vergeefs geprobeerd:

at13

 

at14

Ergens uit de natuur gehaald vorig jaar, overgebleven dus:

at15

Volgens mij is dit een fluiter:

at17

Gisteren EN eergisteren echt een oogstje aan frambozen opgepeuzeld, heerlijk!

at1

Merel in de appelboom:

tuin1

 

tuin2

 

tuu4

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *