WATER EN DE TAND DE TIJDS: FIETSWRAKKEN

 

fiets1De eerste foto is er een die erg voor de hand ligt en waarvan ik me afvraag waarom ik hem nooit gemaakt heb. Ik kom daar vaak langs en volgens mij heb ik hem nooit zo gezien, maar ja, ik maak zoveel foto’s dat ik ze niet alle 400.000 of zoiets onthou, dus misschien zit ik er naast.

Anyhow: op de foto zie je boven het trappetje waarmee je uit het water kunt klimmen als je er als dronken Engelse toerist tijdens het pissen ingevallen bent, een hoop roestige fietsen staan. Nou die heb ik eens goed gefotografeerd. Ik had de camera natuurlijk meegenomen, maar me voorgenomen die alleen te gebruiken voor “noodgevallen”: als ik echt het idee had dat als ik hem niet bij me had gehad ik daar spijt van zou hebben gehad. Dat bedacht ik om te voorkomen dat ik weer met veel teveel foto’s thuis zou komen. Enfin, dat ging dus 100 meter goed, en toen zag ik dus die fietswrakken. En weeeer was het hek van de dam: ik kwam uiteindelijk met 400 foto’s thuis. Niet alleen van die wrakken natuurlijk, maar de rem was er weer af.

Gisteren trouwens naar Rotterdam geweest, de tentoonstelling van kleurenfoto’s van Ed van der Elsken gezien, en daarvandaan kwam ik ook met 400 foto’s. De selectie dáárvan komt nog

groetjes

renéfiets2

Achterlichtje:

fiets3

 

fiets4

 

fiets10

 

sto19

 

fiets6

 

fiets8

 

fiets9

 

fiets12

Vanaf hier de Oudezijdswrakken die ik zag op dezelfde dag:

sto15

 

sto16

 

sto17

 

sto18

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *