STRANDJUWELEN

 

as1

Gisteren naar Zandvoort geweest. Serene rust in de ochtend, de wandeling naar Fosfor, waar ik met Jan had afgesproken, was hallucinerend, meditatief is denk ik een beter woord.

De zee was spiegelglad, de zon kwam niet echt door de sluierbewolking heen en het was stil. Niet alleen omdat er geen golfslag was, maar ook omdat er weinig mensen waren. Hun stemmen accentueerden eerder de stilte dan dat ze die verstoorden.

Ik had mijn camera bij me. En geloof het of niet, die heb ik de hele dag niet uit de tas gehaald. Ik kwam ‘s-avonds met nul foto’s thuis.

Dat is tamelijk uitzonderlijk. Nadat ik dit stukje heb getypt ga ik b.v. even de foto’s die ik net gemaakt heb aan de Oudeschans tussen 5.45 u. en 7.15 u. in mijn computer zetten. En dat zijn er 316! Die komen hier morgen te staan.

Wel heb ik schelpen verzameld. Er lagen veel slak-achtigen met daaraan vast geklit allerlei schelpen, dat had ik nog nooit in die hoeveelheden gezien. Ik vond ze zo mooi dat ik er een stuk of tien mee naar huis heb genomen, en ‘s-avonds gefotografeerd, dus helemaal foto-loos ben ik de dag toch niet doorgekomen.

In de middag werd het heet en bleek het toch een hele echte stranddag te zijn geworden, zelfs af en toe even in de zee geploept om af te koelen!! Later bij Fosfor gegeten en toen was het wel weer frisser, we hebben achter glas gezeten en de terugweg was gewoon koud, blij met het vest dat ik bij me had.

Groetjes

rené

as2

 

as3

 

as4

 

as5

 

as7

 

as9

 

as10

 

as11

 

as12

 

as8

 

as14

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *