ROTTERDAM: ED VAN DER ELSKEN

 

ar1v

Inderdaad, je associeert Ed van der Elsken toch op de eerste plaats met Amsterdam, hoewel je wel weet dat hij overal heeft gefotografeerd. Het is ook niet dat het om foto’s van hem van Rotterdam gaat, maar in het Nederlands Fotomuseum in die stad hebben ze de 42.000 kleurendia’s van de fotograaf gerestaureerd en daar een selectie van als foto afgedrukt en tentoongesteld.

En dat is een feestje.

Kleuren-foto’s, dat ken je niet van Ed van der Elsken, hij is wereldberoemd geworden door zijn zwart-wit-foto’s. Dus als fotogekken wilden Jan en ik dat heel graag gaan bekijken en dat hebben we afgelopen vrijdag gedaan. Vanwege de weersvoorspellingen, eerst droog en later regen, zijn we eerst Rotterdam in geweest en hebben we daar weer uitgebreid gefotografeerd, om pas aan het eind van middag naar het fotomuseum te gaan. Pas toen we daar uit kwamen regende het, maar we konden overdekt naar de pizzeria aan de voet van de Erasmusbrug en vandaar met de metro naar het C.S.. In Amsterdam terug weer met de metro naar huis, dus we zijn al met al nagenoeg droog gebleven.

400 foto’ s gemaakt, na schifting 280, dit is het eerste blogje erover met een selectie van 22 daarvan. Maar er komt nog minstens 1 blogje, dit blogje is vanaf het C.S. van Rotterdam, vooral van mensen. Ik fotografeer tegenwoordig niet meer uit de trein om het niet helemaal uit de hand te laten lopen. En in Rotterdam begon ik ook pas na 200 meter, dus ik begin het toch te leren.

Mijn foto’s vertellen hun eigen verhaal.

groetjes

rené

Ja dit had ik al eens gefotografeerd, maar misschien nu weer anders, ik ga mijn vorige blogje over Rotterdam van een jaar of twee geleden eens opzoeken om te vergelijken. Eigenlijk vind ik die van toen mooier, zie HIER:

ar2

En hier hetzelfde gebouw van boven, je voelt het al hè?:

ar3

Ja onderweg naar Ed van der Elsken: dat betekent dus vooral mensen fotograferen, maar die neiging heb ik natuurlijk toch al:

ar4

 

ar5

 

ar6

Een van de grote verschillen met Ed van der Elsken is dat ik geen contact leg: ik vind het leuker gewoon waar te nemen hoe mensen werkelijk zijn en niet de relatie met de fotograaf te laten zien:

ar7v

Ja af en toe wel natuurlijk:

ar8

 

ar10v

 

ar9v

 

ar12

 

ar13

 

ar14

 

ar15

 

ar17

 

ar18

Hetzelfde tafereel van boven. Die DRONE is ZO handig :-) :

ar19

Tollens en bruiloftsgasten:

ar20

De bruiloft, en ja die prachtige krulheggen, daar zie je zo niks van, maar met de DRONE wel natuurlijk:

ar23

Zo dus. Het lijkt me trouwens dat die heggen van buxussen gemaakt zijn, vreemd dan dat ze hier nog niet zijn opgevreten door de buxus-motten, in Amsterdam is alles al dood. Misschien zijn ze onderweg:

ar24

Geen DRONE natuurlijk, maar wel de EUROMAST:

ar21

De laatste van dit blog, volgende keer meer:

ar25

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *