MIJN TUIN DREIGT UIT DE HAND TE LOPEN

 

atr1Het is weer helemaal een wildtuin, mijn stukje natuur. Hij leek een tijdje richting VT-wonen-tuin op te gaan maar die trend is geheel en al omgebogen. Sommige mensen zouden misschien zeggen: het is een zooitje. Dat is ook wel een beetje zo, maar wel een interessant zooitje. Er groeit van alles wat ik nog nooit gezien heb, en dat laat ik gewoon zijn gang gaan, tot en met een brandnetel aan toe.

NATUURLIJK TUINIEREN is de trend tegenwoordig, en ik blijk dus in mijn tuin opeens trendy te zijn. Dat heb je sowieso vaak: de ene keer ben je een decennium totaal ouderwets om vervolgens met hetzelfde gedrag of dezelfde kleren weer helemaal “in” te zijn. Als je al niet relativerend was word je dat vanzelf wel als je ouder wordt, en een beetje oplet.

De eerste reeks foto’s is van vrijdag, na mijn staar-operatie. De camera had totaal geen last van mijn ogen, automatische focus  etc, je kan volgens mij zelfs fotograferen als je half blind bent. En bovendien keek ik door de zoeker met mijn goede oog.

Al moet ik er bij zeggen dat ik erg blij ben dat ik weer haarscherp in de verte kan zien, want nou weet ik tenminste WAT ik ga fotograferen voordat ik door de zoeker kijk. Dat scheelt b.v. alleen al in de hoeveelheid foto’s want ik knipte vaak terwijl ik helemaal niet zeker was of het wel de moeite waard was omdat ik het niet goed zag, want mijn goede oog is bijziend, en alleen beoordelen door de zoeker bleek toch minder nauwkeurig: je hebt toch “het kijken” nodig. Maar nu zie ik al na een dag weer haarscherp in de verte, al is de kleur nog niet goed: alles is met het rechteroog gezien blauw-wit en een tikje overbelicht, alsof de witbalans van dat oog verkeerd staat ingesteld .

groet

rené

Weigelia en bloeiende vuurdoorn:

atr2

Deutsia:

atr3

 

atr4

 

atr5

Gele klaproos:

atr6

 

atr30

 

atr8

Aardpeer, een prachtige woekeraar:

atr9

 

atr10

Uitgebloeide Clematis:

atr11

Weigelia:

atr13

 

atr14

 

atr15

 

atr16

 

atr17

 

atr18

Akelei:

atr19

 

atr20

Grappig om te zien dat de bijen niet de akelei in gaan en via de voorkant de nectar opzuigen maar aan de achterkant een gaatje prikken:

atr21

 

atr22

Geen idee wat boor beestjes hier uitkomen:

atr23

Kikker in een van mijn houtwallen waar ik steeds grond op gooi, dat vond ik echt fantastisch:

atr24

 

atr26

Jonge ekster op mijn gestorven wilgje, ik zag tot mijn genoegen ook jonge mezen die nog gevoerd werden, misschien waren dat die uit mijn nestkastje, maar niet kunnen fotograferen:

atr31

Tatoeage:

atr32

 

atr33

 

atr35

 

atr34

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *