AMSTERDAM IN ALLE VROEGTE: DE OUDESCHANS

 

os1Dat is al de derde keer dit jaar dat ik er vroeg op uit ga met een slaaptekort: rond enen naar bed en om ongeveer 5.30 u. naar buiten. Maar weer was het de consequentie van een ontregelde dag meer dan waard.

Doodstil, geen zuchtje wind. En meestal zon. Ik dacht: laat ik het niet te bont maken, ik slenter alleen de Oudeschans op en neer, al heb ik daar al vaak foto’s van geplaatst. Het ‘s-Gravenhekje en de Kalkmarkt reken ik er voor het gemak bij omdat die in het verlengde liggen aan hetzelfde water, dat daar waarschijnlijk wel nog Oudeschans heet

Het golden hour heb ik beslist meegemaakt, want de kleuren waren adembenemend af en toe. Om ongeveer 7.15 u. was ik terug met ruim 300 foto’s: ik kan goed stilstaan en wachten, althans bij fotograferen, bij kassa’s ben ik daar aanzienlijk minder bedreven in.

Ook nu kwam ik weer een apart iemand tegen, net als de vorige twee keren. Even met haar staan praten, ik ken haar, een zéér bijzondere adellijke dame. Ze had sinds kort een hondje, en ja, dat moet uitgelaten worden: dan kom je zelf ook wat meer buiten, zei ze.

Ik ben natuurlijk ergens op de dag wel in slaap gevallen, en daardoor leek het wel of de woensdag uit twéé dagen had bestaan.

groetjes

rené

os2

 

os3

 

os4b

 

os5

 

os6

 

os7

 

os9

 

os8

Richting Oosterdok:

os10

Richting Oosterdok:

os11

Ja ze bestaan nog: krantenjongens:

os12

 

os13

Eend met jongen vanaf het buurtparkje:

os14

 

os14b

 

os15

Werker aan de vernieuwing van de kademuren van de Rechtboomssloot:

os15b

 

os17

 

os18

 

os19

 

os20

 

os21

 

os22

 

os23

 

os24

 

os25

 

os26

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Één reactie op AMSTERDAM IN ALLE VROEGTE: DE OUDESCHANS

  1. Anneke de Graaff schreef:

    Wat een mooie fantastische foto`s heel veel herkenbaar daar ik in 60e jaren op de Zeedijk hebt gewerkt recht tegen over Bet van Beeren. Je site is geweldig en ik heb er weer van genoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *