OOSTELIJK HAVENGEBIED: CRUQUIUS-EILAND

 

born20Fotomaatje Jan zit in een fotoclub waarmee hij eens in de maand een object onderhanden neemt. Dan gaan ze met de club naar een stad of een bepaalde wijk in Amsterdam om dan afzonderlijk te fotograferen en dan na een aantal weken het resultaat aan elkaar te laten zien. Deze keer was Borneo-eiland het onderwerp, maar Jan zou op de afgesproken dag verhinderd zijn. Dus stelde hij mij voor om op ons wekelijkse foto-uitje Borneo-eiland te verkennen. En dat vond ik een prima idee.

Het bleek een schot in de roos. Ik was er al heel lang niet geweest, althans niet om te fotograferen, en ervoer het weer bijna als nieuw. Tijdens het fotograferen kijk je toch veel intensiever dan dat je ergens om andere redenen heen gaat.

Zoals gebruikelijk kwam ik weer met twee keer zoveel foto’s thuis als Jan, meer dan 400.

Deze foto’s zijn alleen van het eerste eiland waar we ook fotografeerden, Cruquius-eiland. Het begint met de voormalige, en nog steeds zo hetende, Veemarkt waar Joep van Lieshout een kunstwerk maakte dat niet van een echt historisch monument te onderscheiden is: perronnetje, met permanent een wisselende tentoonstelling, stukje spoor en wagon waarmee de verbinding met de haven vroeger wordt verbeeld, zie gefotografeerde tekst.

De foto’s van Borneo-eiland komen nog.

groetjes

rené

Het hoofdgebouw van de Veemarkt:

born21

Het kleine gebouwtje van rode baksteen  achter de boomstammetjes is bedoeld perronnetje:

born23

 

born22

Zelfportret van Giath Taha in het perronnetje:

born25

Hier de begeleidende tekst:

born24

 

born1

 

born2

 

born3

 

born4

 

born5

 

born6

 

born7

 

born8

 

born9

 

born10

 

born11

 

born12

 

born13

 

born14

 

born15

 

born16

 

born17

 

born26

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *