NIEUWMARKTBUURT 1

 

bu1

Ik slaap zelden een hele nacht zonder een paar keer wakker te worden, ook gisteren niet. Iets over zessen was het weer zover, de zon scheen naar binnen en ik dacht “why not”. Trok mijn kleren aan, pakte mijn camera en ging naar buiten om Amsterdam weer eens in de ochtend te ervaren. Dan is de stad echt zo bijzonder, een heel andere atmosfeer dan midden op de dag. Je ziet ook hele andere dingen omdat je rustiger kijkt.

Ik ben dol op de ochtenden, maar kan mezelf toch geen ochtendmens noemen omdat ik zelden een vroege ochtend meemaak: ik ga nooit voor 01.00 u. naar bed en meestal later, dus dan is vroeg opstaan onmogelijk omdat ik minstens 8 uur slaap nodig heb. En vroeg naar bed gaan is voor mij meestal een bezoeking, ook nu zit ik dit stukje te typen terwijl het na enen is.

De wandeling door de buurt duurde twee uur, en ik had nog maar vier uur geslapen dus daarna ben ik weer naar bed gegaan: om 12.30 u. werd ik wakker, en ik moet eerlijk zeggen dat ik de hele dag wat ontregeld was. Wel zoals gebruikelijk op de donderdag naar yoga gegaan, en dit keer rechtstreeks vanuit mijn tuin. Omdat ik daarom wat langer daar moest blijven dan gebruikelijk zag ik iets dat ik nog nooit gezien had en gelukkig ook kon fotograferen: een winterkoninkje dat aan het badderen was in het kommetje van een kitschbeeldje dat ik in mijn tuin heb staan. Foto komt nog natuurlijk.

De foto’s staan hier in volgorde van nemen.

Groetjes

rené

bu2

 

bu3

 

bu4

 

bu5

Bij het vuilnis in de Montelbaanstraat, te gehavend om te restaureren, maar digitaal ga ik het denk ik toch eens proberen, dat heb ik al vaker gedaan, zie HIER:

bu6

 

bu7

 

bu8

 

bu9

 

bu10

Taaric bleek hij te heten, de foto ga ik hem nog sturen:

bu11

 

bu12

 

bu13

 

bu14

 

bu15b

 

bu16b

 

bu17

 

bu18

 

bu19

 

bu20

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Één reactie op NIEUWMARKTBUURT 1

  1. Sjen schreef:

    Oh zo prachtig dat vroege mooie roodachtige stadse ochtendlicht!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *