HAARLEM

 

haar1We gingen afgelopen vrijdag voor de Bavo-kathedraal maar voordat we er waren werd de camera natuurlijk ook niet in de tas gelaten. Dit zijn de foto’s tot de kathedraal en erná, die van de kerk zelf heb ik eergisteren al op dit blog gezet.

Ik wilde even langs de Bakenessergracht lopen omdat ik daar vroeger vaak kwam, ben 15 jaar rozenkruiser geweest en daar is een van de hoofd-tempels. Tot mijn verbazing zag ik een mij bekend gezicht de winkel daar inlopen en aan de zijkant herkende ik ook iemand die daar bezig was. Daarna doorgelopen naar het Spaarne daarachter waar ik stomverbaasd was hoe toeristisch dat is geworden: rond de molen en verderop bij het Teylers-museum ademde het toerisme. Nog niet zo intens als in Amsterdam, maar pas maar op jongens, voor je het weet is het bij jullie ook een puinhoop.

Na de kathedraal waren we een beetje uit-gefotografeerd, alleen nog wat foto’s van de smalle groene straatjes en een hofje gemaakt, waarna we op de Grote Markt een biertje hebben gedronken en in een pizzeria gegeten.

Groetjes

rené

haar2

 

haar3

 

haar4

 

haar5

 

haar6

 

haar7

Teylershofje:

haar8

 

haar9

Op het Teylers-museum:

haar10

Teylers-museum:

haar11

De oude Bavo aan de Grote Markt:

haar12

 

haar13

 

haar14

 

haar15

 

haar16

 

haar17

De stadsschouwburg kennelijk 100 jaar:

haar18

De moderne achterkant van de schouwburg. Ach hadden ze maar zoiets van de Stopera in Amsterdam gemaakt, nog steeds niet aan te wennen hoe lelijk dat is:

haar19

Het einddoel:

haar20

Ná de kathedraal: veel kleine straatjes met veel groen, had ik volgens mij nog nooit gezien:

haar21

 

haar22

 

haar30

 

haar31

 

haar32

 

haar33

 

haar34

 

haar26

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *