EEN PAAR TUIN-INSECTEN

 

in1aNiet echt bijzondere insecten gezien gisteren in mijn tuin, op de eerste na.

Geen idee wat het is, maar vanwege de enorm lange staart komt pijlstaart in me op, hoewel dat volgens mij een vlinder is.

Vooral veel bijen.

Groetjes

rené

Zwarte bij of wesp, aan de taille te zien zal het wel een wesp zijn, al wist ik niet dat die ook op bloemen zaten, ik dacht dat ze alleen op ranja af kwamen (bestaat dat nog eigenlijk?):

in2

Geen lieveheersbeestje te bekennen, maar ik heb ze wel voor hen laten zitten. Mijn prunusje daarentegen bleek half opgegeten door kleine groen luisjes, duizenden. Die heb ik er blad voor blad afgeveegd met de hand, een tamelijk vies karweitje. Ik weet niet of dat boompje het redt want alle jonge blaadjes waren verloren plus een deel van de grotere oude. Jammer dat ik het niet eerder gezien heb. Vandaag ga ik het restant aan luizen aanpakken:

in4b

Leuk ontwerpje:

in5g

In mijn appelboom:

in6g

En deze hing er ook weer, op precies dezelfde plaats als eergisteren:

in7

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *