NAARDEN-VESTING

 

naar1Soms kom je heel onverwacht op een heel andere invulling van de dag dan je van tevoren had gepland. Ik zou vorige week met Jan meegaan naar Intratuin omdat hij planten nodig had en dacht dat ik daar iets meer verstand van had dan hij. Vanwege mijn tuin. Maar dat is een beetje een misverstand: ik doe in mijn tuin maar wat. Al moet ik er wel bij zeggen dat je in de loop der jaren toch proefondervindelijk enige inzichten in de plantenwereld verwerft. Maar bovendien: met zijn tweeën is het leuker dan alleen.

Toen kreeg ik een ander idee: waarom gaan we niet naar Naarden: net buiten Naarden Vesting liggen een paar tuincentra waar ik altijd kwam toen ik nog een auto had, en voordat we daar naartoe gaan kunnen we even over de vestingwerken wandelen en door het stadje lopen.

En dat vond hij een prima idee, het nuttige met het aangename verenigen. We hadden bof met het weer, de voorspellingen waren niet goed maar het begon pas te regenen toen we aan de cheese-cake zaten en het hield weer op totdat we bij het tuincentrum waren.

In 2010 was ik ook in het stadje, om de worldpress foto-tentoonstelling te bekijken, en heb er toen natuurlijk ook foto’s (veel mooier dan deze) gemaakt en een blogje: zie HIER.

En in 2011 was ik er toevallig op de dag dat het Nationaal Donor Monument werd onthuld door o.a. Erica Terpstra. Ook daar een blogje over gemaakt, zie HIER.

HET bekendste monument van Naarden-Vesting is het standbeeld van Comenius (1592-1670, in Amsterdam gestorven), dus dat heb ik ook maar weer gefotografeerd, twee keer zelfs. Volgens mij heb ik een boek van hem over het Licht, moet ik eens op gaan zoeken.

Groetjes

rené

PS: ik herinner me dat ik ook eens in Naarden was voor het foto-festival aldaar en foto’s maakte van in de buitenlucht geplaatste foto’s, maar dat blogje kan ik niet vinden helaas.

 

naar2b

Zelfde weggetje maar dan van buiten en van boven, vanaf de vestingwerken namelijk:

naar3

idem:

naar4

Beetje de Hobbitstee van de Lord of the Rings:

naar7

 

naar5

 

naar6

 

naar8

 

naar9

 

naar10

Het nationale donor-monument:

naar11

Van deze kant vond ik hem nog leuker, rara:

naar12

Comenius, leeft nog bij een aantal mensen gezien de kransen, misschien is hij net jarig geweest, ongeveer net zo oud als Rembrandt schat ik:

naar12b

Idem:

naar12c

De kerk wordt gerestaureerd:

naar222

 

naar15

Op een aantal huizen waren gedichten aangebracht:

naar16

 

naar17

 

naar18

 

naar19

 

naar19b

 

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *