HET MOOISTE JAARGETIJDE

 

ut1aToen ik gisteren aan kwam lopen bij mijn tuin zag ik dat deze mees het vogelhuisje inspecteerde. Ik had ook al een paar dagen geleden een mees naar binnen zien gaan met iets in zijn bek, dus ik was eigenlijk verbaasd dat hij de indruk gaf een nieuwe woning te keuren.

Zelfs met mijn hoofd verstopt en niezend en snuitend kon ik gisteren van de tuin genieten: het was er ook echt warm omdat je bij noordenwind daar niks van merkt omdat het Vliegenbos dan als een soort buffer fungeert.

Die verkoudheid sloeg in de nacht van woensdag op donderdag plotseling toe: ik had al wel keelpijn maar de hoop dat het over zou gaan, niet dus. Toen ik weer thuis was heb ik uren geslapen. En vannacht weer lekker doorgesnoten.

Heel langzaam toch nog wat in de tuin gedaan, maar kennelijk was dat toch al een beetje teveel. Maar ja, thuis zitten lukte na een aantal uren niet meer.

Groetjes

rené

ut2

 

ut3

Prunus:

ut15

Camelia:

ut17

 

ut18

 

ut5

 

ut6

Gebroken hartje:

ut7

Wilde kers:

ut8

 

ut9

Kievietsbloem:

ut10

 

ut11

Hyacinth die ik een aantal jaren geleden als uitgebloeid bolletje van mijn buurvrouw kreeg. De hele tuin stond trouwens weer vol met narcissen en blauwe druifjes van bolletjes die ik van haar kreeg als de bloemen uitgebloeid waren:

ut19

Al vanaf het begin dat ik hem heb heeft deze rhodondendron vlekken op de bladeren, maar dat heeft geen consequenties voor de bloemen. De bladeren vallen wel in de loop van het seizoen af maar er komen dan weer gave bladeren terug, totdat die óók weer vlekken krijgen. Weet iemand wat het is en wat je daaraan kan doen?:

ut16

Mierikswortel:

ut20

Beetje onscherp, geen idee wat het is:

ut21

 

ut12

 

ut13b

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *