GEFASCINEERD DOOR JONGE MERELS

 

mer1Alle foto’s gewoon vanuit mijn keuken gefotografeerd, Er fladderen de laatste paar dagen twee jonge merels rond de galerij waar ik woon. Mijn buurvrouw is er ook zo enthousiast over, belde me op om me te waarschuwen, maar ik had ze al gezien. Zij ging vroeger ook op vogeltjes-jacht totdat ze oogproblemen kreeg, maar vindt ze natuurlijk nog steeds leuk. Gisteren zei ze dat die twee onze galerij als paleisje hadden uitgekozen.

Ze doen echt anders dan volwassen merels. Zo gaan ze b.v. op plaatsen zitten waar hun ouders niet over zouden peinzen dat te doen. Ze zijn veel minder bangelijk, omdat ze het gevaar misschien onderschatten. Maar veel gevaar is er niet op onze galerij, dus eigenlijk ziet het er veel natuurlijker uit dan die voorzichtige volwassen beesten. Ik had al een tijdje die ene heimelijk door de houten lamellen van een van mijn keukenramen heen gefotografeerd toen ik een betere foto wilde maken door die lamellen op te tillen, in de verwachting dat hij vrijwel meteen weg zou vliegen. Maar hij merkte het niet eens. Een volwassen merel vliegt dan echt meteen weg, want die ziet dat onmiddellijk, net als de duiven b.v.

Ik vind ze echt aandoenlijk.

groetjes

rené

mer2

 

mer3

 

mer4

 

mer5b

Die zag hij wel: een koolmees die even op de boven-leuning neerstreek:

mer6

Ze kunnen al genoeg vliegen om in de enige boom op het binnenpleintje te gaan zitten:

mer7

 

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *