VOGELS IN ARTIS

 

art1Ik stond naar de papegaaien te kijken en ze te fotograferen toen er een meneer op me af kwam die zei: op Tenerife vliegen ze los rond in groten getale.

Hij was Spaans en sprak mij in het Engels aan. Vond het niks dat ze hier in kooien zaten. Trouwens al de beesten: die moeten niet in kooien. Hij woonde op Tenerife.

In principe was ik het helemaal met hem eens. Ik zie soms dieren lijden, of denk dat te zien. Maar ja, het brengt de mensen wel besef van de schoonheid van de natuur bij, plus dat Artis doet aan fokprogramma’s om met uitsterven bedreigde diersoorten te ondersteunen, zoals b.v. de jaguars waarvan het de bedoeling is dat de jonkies na een kruising met andere in dierentuinen gefokte soortgenoten uitgezet worden in gunstige leefgebieden voor hen.

Maar net toen ik dat wilde gaan zeggen werd hij gebeld: hij zei me dat hij snel naar zijn vrouw moest en zijn kind die zich elders in Artis bevonden.

Niet dat mijn Artis-uurtje verpest was, maar als vogelliefhebber kleurden zijn opmerkingen mijn dag wél, want vooral bij vogels heb ik altijd dat gevangenschap-gevoel, en ik was weer vooral vogels aan het fotograferen. Gelukkig zijn er ook vrije vogels daar.

groetjes

rené

art2

 

art3

 

art4

 

art5

 

art6

 

art7

 

art8

 

art9

 

art10

 

art11

 

art12

 

art13

 

art14

 

art15

 

art16

 

art17

 

art18

 

art19

 

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Één reactie op VOGELS IN ARTIS

  1. Marrie schreef:

    Wat prachtig weer Rene! Helpt me weer beter kijken naar ze :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *