VAN WOERDEN NAAR BREUKELEN

 

woe1Gisteren met Ronald van Woerden naar Breukelen gewandeld. Het is een NS-wandeling, en precies wat we zochten: niet te gek lang, niet te ver weg en niet teveel hoeven zoeken. Dat laatste kwam ook al doordat Ronald hem al een paar keer gelopen had en niet op de kaart hoefde te kijken.

Ik heb die route, ik dacht met hem, ook al eens ooit gelopen maar kon me er nauwelijks iets van herinneren, dat was ook in een ander jaargetijde waardoor de dingen er toch al anders uitzien. Maar ook al had ik het me goed herinnerd zou het toch niet saai geweest zijn: ik geniet altijd van alles, en als je goed kijkt is alles nieuw. Leven in het nu heet dat geloof ik.

Ik heb de titel van dit blog even ingetikt in de zoekbalk ervan en bleek een foto-verslag hier neergezet te hebben in november 2015. Maar dat bleek met Jan geweest te zijn, en van Breukelen naar Woerden, via toch een enigszins andere route, zie HIER.

Ronald had beloofd dat er wat weidevogels voor mij klaar zouden staan om gefotografeerd te worden, maar dat viel een beetje tegen, hoewel ik toch wat vogeltjes heb kunnen schieten. Het bijzonderste was een parend tjiftjaf-stelletje. Hoewel, stelletje…..het leek wel een verkrachting. Ze hielden op toen ze ons in de gaten hadden en vlogen allebei in een andere richting, alsof het vrouwtje ontsnapte.

Echt een heerlijke wandeling, we kwamen daarbij ook een paar keer dezelfde wandelaars tegen. Toen we voor de tweede keer twee dames tegen kwamen waarmee we wat al hadden gepraat over vogels, vroeg ik: hebben jullie de lepelaar gezien? Neeeee riepen ze. Nou, zei ik, wij ook niet. En dat klopte, wat we allemaal wel jammer vonden.

groetjes

rené

woe2

 

woe3b

 

woe4

 

woe5

 

woe6

 

woe10

 

woe11

 

woe12

Een fuut zat al te broeden:

woe13

De dames die net als wij geen lepelaar hadden gezien, maar dat wel graag hadden gewild:

woe15

 

woe16

 

woe17

 

woe18

Parende tjiftjafs:

woe19

 

woe20

 

woe21

 

woe22

 

woe23

 

woe24

 

woe26

 

woe27

 

woe28

 

woe29

 

woe30

 

woe31b

 

woe32

Volgens mij zijn dit Canadezen:

woe33

 

woe34

 

woe35

Ronald:

woe36

 

woe37

 

woe38

 

woe39

Deze zag je overal, kenden de naam niet. Zo’n zelfde vlieg zat in de trein terug, zie laatste foto:

woe40

 

woe41

 

woe43

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography. Bookmark de permalink.

3 reacties op VAN WOERDEN NAAR BREUKELEN

 1. Sjen schreef:

  Heerlijk, ik ben even met je mee gewandeld !

 2. hilly schreef:

  Met deze prachtige foto’s liep ik nog een keer van Woerden naar Breukelen, dank je wel.
  Een lepelaar zagen wij (de twee dames) niet maar wel een lepus europaeus, zelfs twee.

 3. Ronald schreef:

  Mooie foto’s. Leuk om terug te zien en net als Hilly nogmaals de wandeling te maken.
  Er zitten verrassende foto’s tussen, waarvan ik niet weet wanneer je ze maakte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *