LENTE IN MIJN TUIN

 

tn1Naarmate het beter weer wordt kom ik ook weer meer buiten, echt een opluchting want ik ben een buitenmens.

Afgelopen vrijdag de hele middag in mijn tuin zitten kijken, met de camera binnen handbereik. Vooral het vogelgebeuren rond mijn pinda’s/vetbolletjes-kooitje was fascinerend. Op een gegeven ogenblik kwam er zelfs een specht aan snoepen!

Ik zag ook voor het eerst vrijdag weer wat insecten. Toen ik die zag realiseerde ik me dat er waarschijnlijk overwinterende kikkers en salamanders in mijn waterput zaten die er nu wel uit konden want er was dus weer wat te eten. Ze kunnen wel in die put maar er niet uit, ik moet ze elk jaar bevrijden. Helaas waren er maar weinig: twee hele magere kleine kikkertjes en een padje, geen enkele salamander!!

Ik vertelde al dat ik een heel prematuur duivennest had verwijderd omdat de bouw daarvan was begonnen net boven mijn favoriete bankje en ik geen zin had om in de duivenpoep te gaan zitten. Maar nu ik een week later kwam kijken was het er weer en in een verder gevorderd stadium, dus ik heb het nu maar laten zitten. Dan maar een afdakje maken of een parasol neerzetten elke keer, wel weer een gedoe. Het zijn trouwens erg mooie duiven, dat was ook een overweging om dat nest maar niet weg te halen.

Foto’s allemaal van vrijdag, allemaal in mijn tuin genomen.

Groetjes

rené

tn2

 

tn3

 

tn4

 

tn5

 

tn6

 

tn7

 

tn8

 

tn9

 

tn10

 

tn12

 

tn11

 

tn13

 

tn14

 

tn15

 

tn16

 

tn17

 

tn18

 

tn19

 

tn20

 

tn21


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *