VOGELS, VLINDER EN INSECTEN: KAAP VERDIË

 

vog1Een doorslaggevende reden om mijn aarzeling om een zangcursus te doen in Kaap Verdië terzijde te schuiven was de mededeling van Elly, de zangjuf van “Zingen In De Zon”, dat er zoveel vogels waren. Dat zei ze omdat ze wist dat ik daar erg van hou. Maar alleen DAT viel me nou net erg tegen.

Ze heeft me niet bewust om de tuin geleid trouwens, want ze had prachtige vogel-foto’s gezien van een cursist die een keer eerder meedeed. Misschien ben ik niet zo’n goede vogeltjes-fotograaf of heb ik gewoon een beetje pech gehad, maar in die week heb ik misschien tien vogels kunnen fotograferen, en er ook niet echt veel gezien. Ik zou er als vogel ook niet echt dol op zijn om daar te verblijven: veel te vaak dorst want het is er gortdroog.

Nou hadden we sowieso een overladen programma, dus de vogeljacht kon ook maar heel beperkt plaats vinden: elke dag om 8 uur op, half 9 ontbijten en dan vanaf 9.45 tot een uur of 1 repeteren. Dan lunch en dan een paar uurtjes vrij om dan om half 6 weer ongeveer 1,5 uur te repeteren waarna er gedineerd werd.

Dus ik heb dit karige vogelblogje aangevuld met wat insecten en een vlinder. Behalve deze vlinder, die ik vaak zag, heb ik nog een andere mooie gezien maar die kreeg ik niet te pakken.

groetjes

rené

PS: de eerste is trouwens een kruisbek: de punten van het boven- en onder-gedeelte van de snavel buigen over elkaar heen, dan kan hij makkelijk zaadjes uit b.v. eikeltjes wurmen.

Koereiger:

vog2

Idem:

vog3

Zo’n zelfde als die witte reiger (?) hierboven, maar dan zwart. En NIET van de olie, gewoon een andere jurk aan:

vog4

Geen idee, vond hem wel interessant:

vog5

Oude wijze Kaapverdiaan:

vog6

Hé…………..

vog7

Dit ijsvogeltje kreeg ik pas laat te pakken en helaas niet beter dan dit, terwijl hij ergens bij ons in de buurt zat:

vog8

Steenlopertje:

vog13

 

vog10

 

vog9

De mooiste, net voordat we weggingen genomen. Hij keek me echt aan, deze bidsprinkhaan (“bid jij wel genoeg???):

vog11

Precies in het gaatje:

vog12

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *