REMBRANDT’S MEDIA-SPECTACEL

 

zadef1a“Goede avond. Hier aan de Amsterdamse Jodenbreestraat woont en werkt….” kon ik lezen op de autocue van journaal-presentatrice en interviewster Annechien Steenhuizen, na flink ingezoomd te hebben. Zag ik ook eens hoe dát in zijn werk gaat. Wat een mooie vrouw is dat trouwens, en veel losser bij dit gebeuren dan dat ze tijdens de journaal presentatie moet zijn.

Het was eigenlijk alleen een media-gebeuren, dat begin van het Rembrandt-jaar. Ik had dat al verwacht: wie gaat er nu op zaterdagmiddag in de kou naar een Rembrandt-festival, voor wát? Er waren wel wat activiteiten binnenskamers maar die waren ook niet druk bezocht. Ik hoorde op een gegeven ogenblik een van de dansers die een dansvoorstelling hadden gemaakt in het kader van het festival bijna smeken om publiek.

Ik heb wel zelden zoveel fotografen en cameramensen bij elkaar gezien hier. Maar het publiek was werkelijk in groten getale afwezig: voor het podium heb ik de hele middag maximaal 20 mensen zien staan. Alleen op het laatst bij de interviews van Annechien stond er een klein haagje van mensen.

Maar ik vond het ontzettend leuk. Om te fotograferen dan, ik weet pas sinds de NPO-uitzending van gisterenavond waar het allemaal over ging, ik ben een beetje een oppervlakkig tiepje geloof ik. Ik kijk ook met veel plezier naar dingen die ik niet begrijp, als het er maar leuk uitziet. Ik had begrepen dat het een live-programma was. Maar de opnames waren net afgelopen toen de uitzending begon, MET beelden van het gebeuren daar vlak vóór. ERG knap gedaan vond ik dat, er moet iemand met het zweet op het voorhoofd die interviews die net gehouden waren tussen de vooraf gemaakte filmpjes gemonteerd hebben, echt razend knap.

De avond eindigde met een levende NACHTWACHT waar een soort drumband voorlangs liep. Dat had ik ‘s-middags al gerepeteerd zien worden dus ik was er ‘s-avonds alert op.

Al met al ben ik er de hele dag mee bezig geweest. Wel ‘s-ochtend met een vriend koffie gedronken en taart gegeten die we aangeboden kregen van de eigenaresse van Orff omdat ze hoorde dat ik jarig was, en ‘s-middags mijn beste vriend op bezoek gehad. Maar daarna had ik dus niet meer in de gaten dat ik jarig was.

Groetjes

rené

zadef2

 

zadef3

AT5 interview met Lidewij de Koekkoek, directrice van het Rembrandthuis:

zadef5

 

zadef6

Annechien was er ‘s-middags ook om te repeteren:

zadef7

 

zadef8

 

zadef9

Het stikte er van de fotograferen:

zadef10

Goede avond. Hier aan de Jodenbreestraat in Amsterdam woont en werkt……:

zadef27

 

zadef16

 

zadef17

 

zadef20

Volgens mij een jongen van de theaterschool die bij de Zuiderkerk een voorstelling gaf in het kader ván, maar iets was vergeten mee te nemen en dat op kwam halen:

zadef21

Ik ben Giovanni en dit is.., smekend om publiek:

zadef22

 

zadef23

 

zadef24

 

zadef25

Meer publiek was er niet:

zadef26

Interview met Taco Dibbits, directeur van het Rijksmuseum:

zadef28

 

zadef29

Tijdens die interviews waren er iets meer mensen:

zadef31

Optreden in de theaterschool waar wel wat publiek bij was:

zadef30

De levende NACHTWACHT ná de foto-pose:

zadef33

 

zadef34

De  levende NACHTWACHT tijdens de foto-pose:

zadef32

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *