REMBRANDT-FESTIVAL

 

za1De hele dag zijn ze gisteren bezig geweest met de voorbereidingen voor het Rembrandt-festival. Een podium werd gebouwd en de borden met info over Rembrandt werden op het lichtnet aangesloten zodat je ze ook ‘s-avonds kunt lezen, hiep hiep hoera.

Geen foto’s van zijn werk.

Wie komt daar dan op af, dacht ik.

Fans van zijn schilderijen? Mensen die met Rembrandt dwepen zullen er naar mijn idee niet erg veel zijn, hoewel iedereen wel vindt dat hij goed kon schilderen natuurlijk. De huidige cultuurliefhebber wordt tegenwoordig meer door andere schilder-stijlen aangesproken. Maar als er niks van hem te zien is zullen die van Rijn-fans zeker geen zin hebben om te herdenken dat hij 350 jaar dood is. Niet echt een gedenkwaardige mijlpaal lijkt me.

Dansliefhebbers misschien? Er is een podium en ik zag speakers, dus waarschijnlijk zal er muziek zijn. Maar dans-lustigen hebben betere gelegenheden dan op een klein pleintje in de winterkou te gaan staan wiebelen.

Meer informatie over Rembrandt? Kijk even op internet zou ik zeggen. Alles lijkt me over hem wel gezegd na 350 jaar. Ik kan me werkelijk niet voorstellen dat iemand benieuwd is of er nog wat gezegd gaat worden over Rembrandt wat de moeite van het weten na 350 jaar waard is. Mijn eigen interesse is nul.

Nee, ik vind het een tamelijk absurd festival, al vind ik het wel altijd leuk als er reuring is voor mijn deur, dus ik heb natuurlijk op en af wél de hele dag gefotografeerd.

Maar wie weet vergis ik me deerlijk en wordt het wel erg leuk, een feestje kan je natuurlijk altijd bouwen, al vind ik het fundament dus wel heel krakkemikkig. En wat ik me ook afvraag: waar komt dat geld vandaan, en wat is het verdienmodel, want daar gaat het tegenwoordig toch voornamelijk om.

groetjes

rené

za2

 

za3

 

za4

 

za6

 

za7

 

za8

 

za9

Af en toe bleven mensen tot mijn verbazing staan lezen:

za11

 

za13

 

za14

 

za15

 

za16

Tot laat in de avond waren ze in de bittere kou bezig:

za30

DE NACHTWACHT. Er moest inderdaad de hele nacht bewaakt worden. Toen ik vannacht om 4.30 u. even het raam open deed om te luchten stapten net drie jongens uit een taxi met ieder een verkeersitem: een bord, een waarschuwingsdriehoek en een verkeersbord. En juist kwam de nachtwaker aanlopen die kennelijk ook de Rembrandt-borden op het Zuiderkerkhof in de gaten hield. Schielijk zetten ze hun gejatte spullen achter een pilaar en gingen een eindje verderop een beetje de kat uit de boom kijken. Maar ja, daaaaaar was die bewaker niet voor aangenomen. Dus toen hij voorbij was pakten ze hun spulletjes weer op en holden ze de hoek om bij de Snoekjesgracht. En ik heb er foto’s van gemaakt ook nog, maar een beetje slecht en ach…….:

za31

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *