LENTE????

lente1Ik moest gisteren voor het eerst denken aan de lente, afgezien dat ik er natuurlijk de hele winter aan dacht. Maar in het laatste geval vergeleek ik in mijn hoofd altijd de winterse situatie met wat er NIET was, die lente dus. Maar gisteren dacht ik aan de lente om wat er WEL was: de zon scheen weer eens het was niet koud. Maar als klap op de vuurpijl van mijn boven-borrelende lentegedachten zag ik een meerkoet op een drijvend nest.

Nou hou ik helemaal niet van meerkoeten, ik vind ze erg agressief. En echt aan het nestelen was hij/zij niet eens: hij/zij verplaatste schijnbaar doelloos hetzelfde takje een paar keer, meer was het niet. Ik moest denken aan de kraakbeweging: als iemand zijn huis niet gekraakt wilde hebben terwijl hij het niet gebruikte en het verder leeg stond hoefde je er maar een tafel, een paar stoelen en een bed in te zetten en dan ging zo’n leeg huis voor bewoond door. En andersom: als je een leeg huis gekraakt had en je zette er die spullen neer dan gold dat ook als bewoond en kon je er minder gemakkelijk uitgezet worden. Althans, zo heb ik het in mijn hoofd, of dat helemaal klopt weet ik niet.

Zo zag dat nest er ook een beetje uit: onbewoond: dus een paar takjes er in, een emmertje om te laten zien dat je aan het werk bent en een symbolisch slot er op en de boodschap is duidelijk: hier ben ik voorlopig, en ik ga niet weg. Zie maar dat je me d’r uit krijgt.

Maar toch……een beetje lente.

groetjes

rené


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *