KAAP VERDIË: DE EERSTE DAG

 

kv1Van 13 tot 20 februari ben ik in Kaap Verdië geweest voor een zang-cursus. Van tevoren had ik gewoonte-getrouw niets over de bestemming gelezen, laat staan Google Earth ingeschakeld. Ik wil me namelijk laten verrassen, voor mij is al een deel van de lol er af als ik zo ongeveer weet wat me te wachten staat.

En van Kaap Verdië wist ik helemaal niks, geen enkel beeld had ik er van, dus alles was nieuw en onverwacht. Ik had wel van Elly, een van de twee zangjuffen, gehoord dat we vanaf het vliegveld heel het hoofd-eiland Santiago over moesten om bij het plaatsje Tarrafal, de eindbestemming, te komen. Dus ik heb me op de voorbank naast de chauffeur geposteerd met de camera in de aanslag. En dat betekende dat ik in Tarrafal met 300 foto’s aan kwam.

Eerst was ik van plan blogjes met thema’s te maken, en dat doe ik misschien ook nog wel. Maar in dit eerste blog staan alle foto’s vanaf de zons-opkomst in het vliegtuig, de landing op Santiago bij de hoofdstad Praia en de bustocht naar Tarrafal. Ze staan exact in volgorde van nemen en dus niet gerangschikte naar thema, dus precies zoals ik dat beleefde. En dat betekent dus een goede eerste impressie van het eiland.

Groetjes

rené

kv2

Vermoedelijk ergens boven Zuidwest-Frankrijk:

kv3

De Pyreneeën:

kv4

De hoofdstad PRAIA waar we landden:

kv5

Idem:

kv6

Idem:

kv7

Dit is een van de twee zangjuffen, jazz-zangeres Ilse Huizinga, nooit te beroerd om te poseren:

kv8

Vanaf het vliegveld waar we voor stonden om met de busjes te vertrekken:

kv9

Ja dat vind je vanuit Nederland komend toch even vreemd, maar het wende snel:

kv10b

Soort politie-post. Hoewel het niet gevaarlijk was waren er toch wel dingetjes waar je op moest letten, ik kom daar in volgende blogjes nog op terug:

kv11

Ook dit vond ik heel bijzonder en ook dit wende snel:

kv12

De schoolkinderen hadden een vaag soort uniform, al weet ik niet of dit er een was:

kv13

Het droge doch prachtige landschap:

kv14

Weer zo’n “uniform”, of was het mode? Ik denk het eigenlijk niet want bij de scholen zag het er toch heel eenvormig uit:

kv15

De chauffeur stopte er speciaal voor, maar we konden er niet achter komen wat het was. Hij sprak dan ook praktisch geen Engels of Frans:

kv16

 

kv17

Dit soort huisjes zag je overal:

kv18

 

kv19

 

kv20

 

kv21

Aapje, leuk, totdat we beseften dat hij vast zat aan een touw. Geen apen in het wild gezien:

kv22

Kaap Verdië is een oude Portugese kolonie, wat betekent dat de bewoners gekerstend zijn:

kv23

 

kv24

 

kv25

 

kv26

Plaatsje waar we doorheen reden onderweg:

kv27

Echt Afrika, we zagen dat vaak: vrouwen die dingen op hun hoofd droegen:

kv28

 

kv29

 

kv30

Veel kleurige marktjes, of plekken waar mensen wat zaten langs de kant van de weg met spullen om te verkopen:

kv31

 

kv32

Het vlees hing heel hygiënisch langs de kant van de weg, was ook even wennen, al deed het dat eigenlijk niet:

kv33

 

kv34

 

kv35

 

kv36

 

kv37

 

kv38

Vanuit de verte leek dit een sculptuur van een man en een vrouw:

kv39

 

kv40

 

kv41

 

kv42

Tarrafal, de eindbestemming voor ons:

kv43

Tarrafal, de rest van de foto’s daar, en dus ook vanuit het busje, genomen:

kv44

De chauffeur liet ons even het strand van Tarrafal zien:

kv45

Idem:

kv46

Vlakbij onze verblijfplaats:

kv47

Ons huis:

kv48

Ons uitzicht naar een kant, vanaf het dakterras. Minstens de helft van de gebouwen was niet klaar, en zal dat waarschijnlijk ook niet snel worden want het zag er al tien jaar zo uit volgens de Zwitserse eigenaar van onze B&B:

kv49

Uitzicht vanaf mijn kamer naar de zee: de enige foto van later dan deze eerste dag, maar wilde hem er ter complementering toch maar bij zetten:

kv52

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Één reactie op KAAP VERDIË: DE EERSTE DAG

  1. sjen miermans schreef:

    Je hebt vast en zeker een plezierige en nuttige week gehad in Kaap Verdie waar zovele mooie zangstemmen & prachtige melodieen vandaan komen…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *