FEESTJE???????

 

vrij1Je kunt van alles een feestje maken, een aanleiding is zo gevonden. Zo kun je b.v. vieren dat een beroemde Nederlander een rond getal aan jaren dood is, of juist een mooi aantal jaren geleden is geboren. Als je dat doet zit je ook niet aan zijn geboortedag vast, je kunt er een heel jaar voor uittrekken als je dat zo uitkomt. Je kunt ook elk jaar iemands verjaardag vieren, of hij nou dood is of niet. Of juist die jaarlijkse gewoonte een keertje overslaan omdat je vindt dat het een volkomen onbelangrijk punt in de tijd is. Of alleen bij ronde getallen feesten, zoals bij elk lustrum of decennium.

Dat gebeurt allemaal voor een deel op zaterdag 2 februari. Rembrandt is dit jaar 350 jaar dood, LEVE REMBRANDT, en a.s. zaterdag wordt dat dus gevierd met een Festival. De festiviteiten gaan maar liefst een jaar duren. En op die dag is ondergetekende jarig, en die gaat dat voor het eerst op geen enkele wijze vieren. Meestal ga ik op zijn minst met iemand eten, maar dat gebeurt dit jaar op een andere dag dan de verjaardag zelf. Volgend jaar heb ik weer een decennium te pakken, dus dan wordt er waarschijnlijk weer wel wat gevierd. Of niet.

Maar omdat er vanwege de Rembrandt-viering een heel aantal lijsten in de straat werd neergezet die in eerste instantie leeg waren, bracht iemand op facebook mij op het idee die te vullen met mijn eigen foto’s. Er zouden natuurlijk foto’s van (delen van) schilderijen van Rembrandt in komen te hangen, dus ik moest snel zijn. Gisteren ben ik dan ook als een razende aan de slag gegaan, het is namelijk een heel werk. Ze hangen nu dus, zoals je kunt zien. Toch een soort feestje op mijn verjaardag dus, al is het virtueel. Maar ja, is het hele leven niet sowieso een virtuele aangelegenheid?

Wat erg tegenviel is de vulling van de lijsten door de Rembrandt-vierders: alleen maar teksten, geen foto’s van zijn schilderijen. Ik vind dat armoede: het gaat bij een schilder om wat hij maakt, daar moet je naar kijken, en in feite moeten die schilderingen hun eigen verhaal vertellen. Wat heb je in godsnaam aan pakweg 40 weetjes op die borden. Kijken moet je.

Dus vanwege die afschuwelijke tekstborden laat ik mijn FOPTO’S gewoon hangen.

Groetjes

rené

vrij2

Zeg nou zelf……:

vrij27

 

vrij3

 

vrij4

Rembrandthuis:

vrij6

Zuiderkerk met o.a. mijn huis:

vrij8

 

vrij9

Gosler-huisje en de Montelbaanstoren:

vrij10

 

vrij11

 

vrij12

 

vrij28

 

vrij21

 

vrij24

 

vrij13

 

vrij15

 

vrij25

 

vrij17

 

vrij26

 

zaver1

 

zaver2

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Één reactie op FEESTJE???????

  1. sjen miermans schreef:

    Ik kan het bijna niet geloven dat deze tekstborden alles blijken te zijn. Ik droom er dan maar bij dat ze a.s. zaterdag onthuld worden en als schellen zullen wegvallen en Rembrandts schilderijen tevoorschijn zullen komen……Maar jouw Fopto’s vind ik er prachtig op uit komen Rene !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *