VOSSENHOL IN MIJN TUIN !!!!!!!!!!!

 

vas1Toen ik vorige week een keertje in mijn tuin was ontdekte ik tot mijn verrassing een hol. Nou werd er al enige tijd op ons complex een vos gesignaleerd, dus ik vermoedde dat het hol van hem was.

Ik vertelde het een aantal tuinders en iedereen reageerde enthousiast. We hebben al over een naam zitten filosoferen en ik opperde dat Reinerus, dat is mijn officiële eerste naam, misschien wel een optie was omdat dat met REIN begint, Reintje de vos. Maar als roepnaam is Reintje dan beter, al is Kees natuurlijk ook leuk.

Al met al was ik er toch niet helemaal zeker van dat het een vossenhol was. Gisteren kreeg ik de ingeving dat ik het makkelijk definitief kon weten: SNEEUW!! Natuurlijk, er moesten pootjes te zien zijn, of niet natuurlijk. Met spanning betrad ik mijn tuin en het was meteen duidelijk: overal pootafdrukken!!!

Ondertussen wordt er op de groepsapp van Buitenzorg, mijn tuinpark, heel wat af-gecommuniceerd over die vos. Ik heb een paar fotootjes van de pootafdrukken ge-appt en ja, het wachten is natuurlijk op een foto van dat beest. Dat moet een keer lukken: als het ietsjes warmer is ga ik gewoon een dagje op het bankje zitten dat er twee meter vandaan staat, ik heb erg veel geduld. Met fotograferen dan, met andere dingen niet, zoals in rijen staan. Het schijnt een nachtbeest te zijn maar hij blijkt ook overdag door de tuinen te struinen, diverse mensen hebben hem op klaarlichte dag zelfs van vlakbij kunnen bewonderen want is helemaal niet schuw.

Ik vind het wel geweldig dat hij juist mijn tuin heeft uitgekozen als woonadres, vind het toch een soort beloning voor de manier waarop ik met mijn tuin bezig ben. Ik heb veel houtwallen en hij is heel dichtbegroeid, een wildtuin noem ik hem altijd. En nu is het dus een échte wild-tuin. Wij proberen met Buitenzorg het keurmerk “natuurlijk tuinieren” te krijgen: misschien helpt dit daar ook wel weer een beetje bij.

Minpuntje vind ik wel dat die vos niet vegetarisch is. Hij schijnt zelfs egels te eten las ik ergens, en die zitten af en toe ook in mijn tuin, twee jaar geleden ontdekte ik er een onder een bladerhoop die daar zijn winterslaap hield. En vogeltjes schijnt hij ook te lusten, en daar ben ik helemaal niet blij mee. Dus ik heb de vogeltjes die in mijn tuin huizen al meteen gewaarschuwd.

Enfin, toen ik gisteren toch in mijn tuin was heb ik nog wat fotootjes gemaakt, ook van een paar vogeltjes.

Groetjes

rené

vas2

 

vas3

 

vas4

 

vas5

 

vas6

 

vas7

 

vas8

 

vas9

 

vas10

 

vas11

 

vas12

Dit is een van de 7 tulpen die ik op de Dam kreeg, afgelopen zaterdag:

vas13

 

vas14

 

vas15

Dit is een van de twee keramiek-sculpturen die ik gekocht heb van de inmiddels overleden tuinder Rob Ligtvoet:

vas16

 

vas17

 

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *