TULPEN UIT AMSTERDAM?

 

tul1Ja die tulpen komen natuurlijk helemaal niet uit Amsterdam, en lente wordt het al helemaal niet, eerder het tegendeel: de winter is in aantocht.

Maar het gaat om het idee, en dat vind ik leuk: gratis tulpen op de DAM “plukken”. Het is ook geen plukken maar met bol en al uit bakken halen, maar het gaat om het idee dus.

Ik was van plan om ook in de rij te gaan staan om tussen de tulpen foto’s te kunnen maken, maar toen ik die rij zag was dat geen optie meer.

Aan de zijkant kon je wel fotograferen hoe de mensen aan het verzamelen waren, en hoe blij ze er uit zagen: het had ook iets heel vrolijks. Iedereen lachte en liep met het mobieltje te knippen, het is trouwens verbazingwekkend hoe weinig mensen nog een echte camera gebruiken.

Eerlijk gezegd was ik er bijna niet weg te slaan. Toen ik een vrouw fotografeerde en die dat zag vroeg ze of ik ook wat tulpen wilde. Ik zei: dat mag niet hoor, ik sta niet eens in de rij. Dit is Amsterdam hoor, en ze pakte voor mij een stuk of 7 tulpen. Ik zei haar dat ik onderweg was naar mijn tuin en dat ik ze zo meteen zou gaan planten, en dat was ook zo: inmiddels staan ze daar, ik weet niet of ze na het afsterven het komend seizoen weer gaan bloeien, we zullen het zien.

De reden om naar mijn tuin te gaan: nieuwjaarsreceptie gecombineerd met de behoefte nootjes in het ophangsysteem voor de vogeltjes te doen gevoegd bij de gemakkelijke bereikbaarheid vanaf de DAM: twee haltes met de NZ-lijn, opstappen op het Rokin.

Er stonden me twee verrassingen in de tuin te wachten: een bijna leeg pak karnemelk op mijn grasveldje en…..EEN VOSSEHOL. Eindelijk wordt het nu een echte wildtuin!!!!!!!!!!!!

Groetjes

rené

tul2

Photo Artistique: tulpen en het paleis:

tul3

 

tul4

 

tul5

 

tul6

 

tul7

 

tul8b

Deze vrouw gaf me een stuk of zeven tulpen:

tul9

 

tul10

De duiven waren hun plekje op de DAM tijdelijk kwijt:

tul11b

 

tul12

 

tul16

 

tul13

 

tul14

 

tul15


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *