DE ZUIDAS 2

 

za23aZou je er willen wonen?

Nou, ik niet, al kreeg ik geld toe.

Kan je er überhaupt wel wonen, ik bedoel, zijn er woningen?

Ja, tot mijn verbazing wel, ik dacht dat het alleen kantoorgebied was.

Maar geef mij toch maar de warmte van de binnenstad. Buurtgevoel ga je daar natuurlijk nooit krijgen, dat lijkt me tenminste bijna onmogelijk.

Maar ik moet ook toegeven dat het er leefbaarder uitzag dan ik me had voorgesteld. Ze doen toch hun best om het ondanks de enorme schaal een beetje menselijk te houden. Maar dat kan ook door de drukte komen: buiten kantoortijd kan je daar waarschijnlijk een kanon afschieten en bij slecht weer zou het dan wel eens heel unheimisch kunnen aanvoelen.

Qua vormgeving wordt er niet op een paar centen gekeken, het ziet er allemaal ontzettend vreselijk duur uit. Je moet je te pletter werken om daar te wonen. Hoewel: ik hoorde dat de advocaten van Baker & McKenzie een uurtarief van € 1100,- hanteren (net even gegoogeld, ze zijn in dienst en krijgen dat niet zelf al verdienen ze niet slecht). Dus met een dagje in de week kom je dan al een aardig eind. Alleen dát doen ze dan niet, ze werken dan toch de volle 5 dagen als het niet meer is, dus dan heb je ook weinig aan al dat geld. Eigenlijk is dat armoede, en daar komt dan ook de stress nog bij. Nee, ik zou met niemand daar willen ruilen.

Geef mij dan toch maar de relatieve armoede in de binnenstad, hoewel het hier ook bijna gedaan is met mensen met een uurloontje van minder dan pakweg € 45,-. Als je hier wil gaan wonen moet je ondertussen ook behoorlijk veel verdienen, mensen zoals ik kunnen hier absoluut nu niet meer komen te wonen, mijn generatie in combinatie met mijn sociale status/inkomen heeft echt geluk gehad.

Maar ja.

 

za24

 

za25

 

za26

 

za27

 

za28

 

za29

 

za30

 

za32

 

za33

 

za35

 

za36

 

za34

 

za37

 

za38

 

za39

 

za40

 

za41

 

za42

 

za48

 

za46

 

za47

 

za45

 

za49

 

za50

 

za51

 

za52

 

za53

Vanuit de Noord-Zuid-lijn:

za54

Idem. “Wij bouwen hier het European Medicines Agency” staat er op het gebouw:

za55

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Één reactie op DE ZUIDAS 2

  1. Branko Collin schreef:

    Je zit er in tien minuten op Schiphol, in 30 minuten in Den Haag en in 2 uur in Barcelona. Op het Gelderlandplein zit een groot winkelcentrum. Het Beatrixpark, het Amstelpark, de Amstel en het Amsterdamse Bos zitten allemaal op steenworp afstand.

    Het zal niet voor iedereen iets zijn, maar voor sommige mensen zal het best een aardige locatie zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *