BIG CITY

 

ij10Het Centraal Station: levensgrote filmbeelden van Amsterdam, een enorm spiegelplafond, chique en gewone winkels en een keur aan restaurants, een majestueus uitzicht, een prachtig metrostation en, je zou het bijna vergeten: treinen en bussen.

Hoe je dat ook vindt, Amsterdam wordt een wereldstad. Toen ik er laatst weer eens uitgebreid naar keek waande ik me in het buitenland, vakantie in eigen stad.

Ik woon al bijna 40 jaar hier en heb de stad enorm zien veranderen. Dat bracht me o.a. op het idee om eens in mijn eigen foto’s van een aantal jaren geleden te gaan neuzen om te zien of ik dat veranderingsproces aan de hand van mijn eigen foto’s kon laten zien. Vóór 2000 fotografeerde ik niet zo waanzinnig veel als nu, dus mijn oude foto’s zijn voornamelijk van deze eeuw, maar desalniettemin kon ik wel het een en ander vinden. Dat komt omdat het veranderingsproces voor mijn gevoel juist in de laatste 20 jaar een versnelling heeft ondergaan.

Dus als de pet er naar staat ga ik zo af en toe oud en nieuw laten zien aan de hand van mijn  eigen foto’s. Dan word je oud, was daar wel een tweede gedachte bij, als je dat met je eigen foto’s kan doen. het is wel een geruststellende gedachte dat de tijd voor iedereen even snel gaat, dus dat verzacht het dan weer een beetje.

Dit blog bestaat nog gewoon uit een handvol foto’s van het C.S. van nu, bovenstaande plan wordt hopelijk later uitgevoerd.

Groet

René

Dit had ik niet moeten doen want hierna had ik extra slierten in mijn rechter-oog:

ij4

 

ij5a

 

ij6a

 

ij7

 

ij3

 

ij8

 

ij9

 

ij2

 

ijboot

 

ij12

 

ij13b

 

ij14

 

ij15

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *