DE STAD EN HET LICHT

 

stad1Ja met licht is alles anders.

Ik wilde spiegelingen in de grachten gaan fotograferen om er fopto’s van te maken, daar leek het me gisteren uitstekend weer voor. Maar het waaide toch iets meer dan ik had gedacht. Toch vond ik nog redelijk wat gladde wateroppervlakken, zowel in de grachten als op straat, in plassen dus. Dat begon al bij de Waag zoals je kunt zien.

het werd een hele wandeling die in het donker in het Vondelpark eindigde. Ik had gehoord dat er misschien parelmoeren luchten te zien zouden zijn en het leek me wel leuk die vanuit de natuur in het park te fotograferen. Maar die luchten werden in Nederland alleen in Leusden en omgeving gesignaleerd, las ik op internet.

Enfin, weer teveel foto’s gemaakt dus. Er volgt hierna NOG een blogje van.

Groetjes

rené

stad2

 

stad3a

Geldersekade:

stad4

Idem. Van deze, de spiegeling van Toko Dun Yong, heb ik inmiddels een fopto gemaakt en die op mijn facebook-pagina geplaatst:

stad50

Idem:

stad6

Idem:

stad7

Nieuwezijds Voorburgwal:

stad8

Idem:

stad9

Het Singel:

stad10

Idem, de Sonesta-koepel:

stad11

Aan het Singel:

stad12

Ook vanaf het Singel:

stad13

Herengracht:

stad14

Idem:

stad15

Idem:

stad16

Niets gaat boven het zonlicht op het Amsterdam Light Festival:

stad17

Idem:

stad18

See the light:

stad19

Tegenlicht:

stad20

U moet wel de meest gefotografeerde schilder van Amsterdam zijn, zei ik tegen hem. Zeker wat mij betreft. Vaak blogjes over hem gemaakt, hij herkende me:

stad21

 

stad22

Nog een engel van een vergane verzekeringsmaatschappij:

stad23

 

stad24

 

stad25

Laatste kans op Verlichting, daarna slaat de duisternis onverbiddelijk toe:

stad26

 

stad27

 

stad28

 

stad29

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *